aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑποκαλύψεις Πάμπου Χριστοδούλου για Ομόνοια και προτάσεις

Αποκαλύψεις Πάμπου Χριστοδούλου για Ομόνοια και προτάσεις

Για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2017, οπότε αποχώρησε από την Ομόνοια, ο Πάμπος Χριστοδούλου λύνει τη σιωπή του και μιλά για τη θητεία του στο τριφύλλι. Αποκάλυψε ότι οι πράσινοι ήθελαν να παραμείνει στην ομάδα, με τον ίδιο να ζητά από τη διοίκηση να πει στον κόσμο ότι δεν μπορεί το τριφύλλι να κυνηγήσει τον τίτλο χαρακτηρίζοντας ως το μεγαλύτερο λάθος που έγινε την εξαγγελία πρωταθλητισμού δίχως αυτό να είναι εφικτό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επέλαση» στον «ΣΠΟΡ FΜ» (95.0) ο Πάμπος Χριστοδούλου είπε πως απέρριψε προτάσεις από Κύπρο και το εξωτερικό τους μήνες που παραμένει σε απραξία.

Αρχική τοποθέτηση: «Από την μέρα που έφυγα δεν ήθελα να πάω κάπου να μιλήσω. Δεν μου αρέσει να βγαίνω συχνά να μιλώ. Είναι τιμή μου όμως που με κάλεσε ο Γιώργος Σαββίδης και από τη πρώτη στιγμή που με πήρες δέχθηκα».

Για το αν δέχθηκε προτάσεις από την μέρα που έφυγε, είπε: «Υπήρχαν προτάσεις από τότε που έφυγα από την Ομόνοια. Έβαλα ένα στόχο να πάω στο εξωτερικό. Αξιολόγησα όμως τα πράγματα και θεώρησα ότι δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να πάω γι΄ αυτό απέρριψα τις δύο προτάσεις που είχα. Και από την Κύπρο είχα κάποιες προτάσεις όμως θεώρησα ότι ήταν καλύτερο να ηρεμήσω, να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια».

Τι έφταιξε και δεν πέτυχες στην Ομόνοια: «Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλω να ανοίξω κάτι που έχει περάσει. Και στις άλλες ομάδες που ήμουν, όταν έφευγα δεν έβγαινα να πω κάποιες αλήθειες, οι οποίες στο τέλος της ημέρας θα έκρινα το σωματείο. Και εγώ σέβομαι τις ομάδες που δούλεψα. Υπήρχαν και άλλες προτάσεις, αλλά θεώρησα ότι ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα η Ομόνοια. Ήταν ευκαιρία να «κτίσω» μία νέα Ομόνοια. Στην αρχή ο κόσμος πίστεψε σε μένα, στη διοίκηση, υπήρχε ενθουσιασμός. Μετά όταν ήρθαν κάποιες επιτυχίες, μερικοί μιλούσαν για πρωτάθλημα, είχαν ξεφύγει. Εγώ έλεγα ότι η Ομόνοια κτίζεται. Κάπου εκεί έγινε το λάθος. Ήταν λάθος η εξαγγελία για πρωταθλητισμό. Πίστευα ότι με χαμηλούς τόνους θα υπήρχε ηρεμία στην ομάδα. Πρώτη φορά το λέω. Οι άνθρωποι της Ομόνοιας ήθελαν να μείνω, αλλά εγώ τους είπα αν θέλετε να παραμείνω βγείτε και πείτε ότι δεν μπορούμε να πάμε για πρωτάθλημα και ότι η Ομόνοια κτίζεται. Είχαμε μπάτζετ πολύ πιο χαμηλό από άλλες ομάδες. Είχαμε σαν στόχο ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαμε να τους πάρουμε. Αν υπήρχαν αυτοί οι παίκτες που βλέπουμε τώρα στη νέα Ομόνοια θα είχαμε διαφορετική ομάδα».

Τι πήγε λάθος στην επιλογή των παικτών: «Θα ήταν αλλιώς η ομάδα αν είχαμε περισσότερο μπάτζετ. Όπως εγώ ήθελα να κτίσω την ομάδα με κάποιους παίκτες που δεν ήρθαν δεν χρειάζεται να πω ονόματα. Ήρθαν κάποιοι άλλοι παίκτες που δεν μας βγήκαν. Κάποιοι δεν άντεξαν στην πίεση της ομάδας. Με τον ερχομό μου μπήκε τεράστια πίεση. Όλοι μιλούσαν για πρωτάθλημα. Εγώ ήθελα να βγάλω αυτό το άγχος από τα παιδιά. Με όλα αυτά, σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα το ένα έφερνε το άλλο. Υπήρχε γκαντεμιά. Χάσαμε μερικά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά που προκαλούσαν γέλιο τα λάθη που γινόντουσαν. Το αν ο Πάμπος έφερε παίκτες που δεν βγήκαν, νομίζω όλοι κάνουν λάθη. Και στην ΑΕΛ που πήραμε το πρωτάθλημα δεν μας βγήκαν όλοι παίκτες. Έχω μια λίστα στο σπίτι με παίκτες που ήρθαν από τα δικά μου χέρια και πέτυχαν στην Κύπρο και είναι 60-70. Δεν πετυχαίνουν όλοι, είναι λογικό».

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Πάμπου για τους Μαργκάσα, Σοάρες και Λόπες

Η πρόβλεψη του Πάμπου Χριστοδούλου για τη φετινή Ομόνοια: «Σίγουρα η δυναμική υπάρχει, ο κόσμος υπάρχει. Με το νέο πρόεδρο τον κ. Παπασταύρου υπάρχει υγεία σε όλα τα μέτωπα. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών και αν έρθουν νίκες στα επόμενα ντέρμπι όλα είναι πιθανά».

Για την επιλογή του Φελτχούιζεν στη θέση του τερματοφύλακα, ανέφερε: «Οι τερματοφύλακες που ήθελα να φέρω στην Ομόνοια δεν έκλεισαν. Ο ένας δεν το κρύβω ήταν ο Ρόμο. Ο άλλος ήταν ο Αρούς, αλλά για το οικονομικό και μετά την εμπλοκή της Ανόρθωσης δεν καταφέραμε. Πήραμε έναν τερματοφύλακα που δεν μας βγήκε. Τώρα είναι στην Ολλανδία, δεν το κρύβω ότι ο Φελτχούιζεν δεν μας βγήκε. Ήρθε και ο τραυματισμός του Παναγή και ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ