aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑπόφαση Οκτωβρίου, μόνο η Ομόνοια δικαιούται αναβολή

Απόφαση Οκτωβρίου, μόνο η Ομόνοια δικαιούται αναβολή

Έβγαλε το παράπονό του ο Χένινγκ Μπεργκ μετά το ψεσινό 2-2 της Ομόνοιας με την Πάφο στο «Στέλιος Κυριακίδης», τονίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες που έπαιζαν στην Ευρώπη έπαιρναν κάποιες διευκολύνσεις, εννοώντας προφανώς τις αναβολές των αγώνων (Το «τριφύλλι» αγωνίστηκε την περασμένη Τετάρτη με την Αραράτ/Αρμενία, προκρίθηκε και την ερχόμενη θα αντιμετωπίσει τη Λέγκια στη Βαρσοβία).

Για να λέμε όμως και του «στραβού το δίκαιο», η απόφαση για διαφοροποίηση αναφορικά με τις αναβολές πάρθηκε την 31η Οκτωβρίου του 2019 (διαβάστε εδώ). Κατόπιν αντιδράσεων των σωματείων (ανάμεσά τους και η Ομόνοια) και της πλειονότητας του Τύπου, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο πρόγραμμα (και) του προηγούμενου πρωταθλήματος, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να διορθώσει την κατάσταση.

Τότε, ούτε η ΚΟΠ ούτε κάποιος άλλος μπορούσε να ξέρει ασφαλώς ποια ομάδα θα εξασφάλιζε θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα Λιγκ και ακόμα, ούτε ότι θα εισέβαλλε στη ζωή μας ο κορωνοϊός και θα έφερνε τόσες αλλαγές (όπως η καθυστερημένη έναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων).

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΟΠ την 1η Νοεμβρίου, η Ομόνοια είναι η μοναδική από τις κυπριακές ομάδες που δικαιούται αναβολή στην τρέχουσα σεζόν. Αρκεί να φτάσει έως τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τη μοναδική φάση των τρεχόντων προκριματικών των δύο διοργανώσεων της UEFA στην οποίαν η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο παιχνίδια (στο Γιουρόπα Λιγκ θα είναι μονά τα παιχνίδια έως και τα πλέι οφ).

Διότι ο κανονισμός λέει το εξής (αυτούσια η σχετική παράγραφος της ανακοίνωσης της ΚΟΠ): «Σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-off των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-off θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. To ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ