aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑπό τους πληρέστερους αμυντικούς (Ομόνοια)

Από τους πληρέστερους αμυντικούς (Ομόνοια)

Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» με τον Κλείτο Ερωτοκρίτου.

«Γέννημα θρέμμα της Βατυλής, εντάχθηκε στην Ομόνοια σε ηλικία 15 ετών. Για δύο χρόνια αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα και στα 17 του έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, σε ένα νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, την περίοδο 1975-76. Έπαιξε στην Ομόνοια από το 1975 μέχρι το 1986 καταγράφοντας 331 συμμετοχές. Κατέκτησε 9 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 5 ασπίδες, σκοράροντας 25 φορές. Αγωνίστηκε 28 φορές στην Εθνική ομάδα της Κύπρου.

Η καθιέρωση του ήταν άμεση, αφού από τη δεύτερή του χρονιά, ήταν αναντικατάστατο μέλος της βασικής εντεκάδας της Ομόνοιας, αλλά και της Εθνικής. Φάνηκε, ωστόσο ιδιαίτερα άτυχος, καθώς κάποιοι τραυματισμοί τον ανάγκασαν να τερματίσει την καριέρα του σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Οι παλαιότεροι τον περιγράφουν ως έναν από τους πληρέστερους αμυντικούς και έναν από τους κορυφαίους στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ήταν μία ηγετική μορφή στη θέση του λίμπερο και όλοι τον εκτιμούσαν για το καθαρό του παιγνίδι. Ήταν ανίκητος στον αέρα, ενώ διέθετε υψηλή τεχνική κατάρτιση. Ο Κλείτος ήταν, επίσης, ένας σπουδαίος χαρακτήρας, γεγονός που τον κατέστησε αγαπητό σε όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως σωματειακής προέλευσης. Υπηρέτησε για χρόνια την Ομόνοια και ως του μέλους του διοικητικού συμβουλίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ