aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Από το 1976 νίκησε μόνο την Ομόνοια!

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται σήμερα στη «μάχη» των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ασπρόμαυροι θα αντιμετωπίσουν στις 21:45 στην Ολλανδία τον Άγιαξ και θέλουν να κάνουν το βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Πάνε ήδη 40 χρόνια από την τελευταία φορά που ο «δικέφαλος βορά» γεύτηκε τη χαρά της νίκης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ. Σε 14 συνολικά παιχνίδια κέρδισε μόνο το πρώτο και αυτό ήταν το μακρινό 1976 με αντίπαλο μία κυπριακή ομάδα. Ποια; Την Ομόνοια.

Τότε στο παλιό ΓΣΠ στη Λευκωσία ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 χάρη στα γκολ των Κούδα και Σαράφη, ενώ ο επαναληπτικός έμεινε στην ισοπαλία 1-1. Από τότε άρχισε ένα σερί 13 αγώνων με οκτώ ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Τα τρία τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ δεν τα έχει χάσει. Το 2010 πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Άγιαξ, αλλά αποκλείστηκε με το 3-3 στην Τούμπα. Το 2013 πήρε 1-1 από την Μέταλιστ, αφού είχε ηττηθεί με 2-0 στην Τούμπα. Και την ίδια σεζόν, αφού πήρε τη θέση της τιμωρημένης Μέταλιστ στα πλέι οφ, πήρε 1-1 από τη Σάλκε, αλλά έχασε 3-2 στην Τούμπα!

Ο Άγιαξ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει νίκη στην έδρα του σε επτά παιχνίδια, ενώ μετράει δύο ισοπαλίες (με Ομόνοια και Άγιαξ) και πέντε ήττες (Ντιναμό Κιέβου, Βερόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μέταλιστ Κάρκιβ και Σάλκε).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ