aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑπό τις «πληγές» στην αποφασιστικότητα και στη σταθερότητα

Από τις «πληγές» στην αποφασιστικότητα και στη σταθερότητα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αν είναι κάτι (ανάμεσα σε πολλά άλλα) που πλήρωσε η Ομόνοια τα προηγούμενα χρόνια, αυτό ήταν η συνεχής αλλαγή προσώπων που κατείχαν καίρια θέση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Δηλαδή, την απομάκρυνση του προπονητή και των συνεργατών του κατά κύριο λόγο. Κίνηση που στην πορεία αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού αυτοί που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και νάσου ξανά από την αρχή. Αλλαγή στην αλλαγή και το αποτέλεσμα το ίδιο.

Διαβάστε επίσης: Κούσουλος: Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Στην Ομόνοια σήμερα, παρουσιάζονται αποφασισμένοι να αλλάξουν αυτήν τη νοοτροπία και να δώσουν πίστωση χρόνου, τόσο στο προπονητικό τιμ όσο και στους ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή που εμπιστεύθηκαν συγκεκριμένο πρόσωπο στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο οποίος ανέλαβε να «χτίσει» από την αρχή την ομάδα, έχουν πρόθεση να του δώσουν τον χρόνο να δημιουργήσει αυτό που στον σύλλογο οραματίζονται. Στο τέλος της περιόδου θα γνωρίζουν τον βαθμό στον οποίο πέτυχε, την προοπτική που υπάρχει ενόψει της συνέχειας και τότε θα κριθεί και το μέλλον του Γκόμεθ και όσων επέλεξε για να στελεχώσουν την ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Γκόμεθ: «Θα υπογράψει στο μέλλον με την Ομόνοια;»

Στον σύλλογο της Λευκωσίας, με τη νέα τάξη πραγμάτων, δηλαδή τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος από την εταιρεία της οποίας ηγείται ο επενδυτής Σταύρος Παπασταύρου, έχουν ως αρχή τους να είναι σταθεροί σε πρόσωπα. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει και σταθερή φιλοσοφία στην ομάδα, αφού κάθε άνθρωπος, είτε αυτός είναι τεχνικός διευθυντής ή προπονητής, έχει τη δική του φιλοσοφία. Σ’ αυτό τον άξονα κινείται το Δ.Σ. της εταιρείας, προσδοκώντας πως αυτή η τακτική θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης: Ολίβα: «Στη σκιά του ΑΠΟΕΛ, αλλά ελπίζουν πως αυτό θα αντιστραφεί»

Ένας λόγος για τον οποίο, σε κάθε ευκαιρία, ζητείται πίστωση χρόνου αλλά και υπομονή από τον κόσμο της ομάδας. Όπως είπε και ο Σταύρος Παπασταύρου σε πρόσφατη συνέντευξή του, «η έξοδος στην Ευρώπη είναι ένας από τους στόχους μας, ελπίζουμε να τον πετύχουμε από φέτος. Είναι όμως ένας μαραθώνιος, οπότε αν όχι φέτος, θα το επιδιώξουμε τον επόμενο και τον επόμενο και τον επόμενο χρόνο. Παρακαλώ τον κόσμο να κάνει υπομονή, να είναι κοντά και να μας βοηθήσει».

Διαβάστε επίσης: Το γνώριζαν και… φύλαξαν τα ρούχα τους

Το σημαντικότερο «όπλο» και η ουσιαστική διαφορά (γιατί έγιναν πολλές προς το καλύτερο τους τελευταίους μήνες) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι η ομάδα έχει οικονομική ηρεμία και μπορεί να μείνει συγκεντρωμένη στον στόχο της, αλλά και η διοίκηση στα «θέλω» της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ