aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑπάντηση στην Ομόνοια: «Δεν είναι παράνομη η ταυτοποίηση»

Απάντηση στην Ομόνοια: «Δεν είναι παράνομη η ταυτοποίηση»

Η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου, μίλησε το μεσημέρι στον Active και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πολύκροτο θέμα της ταυτοποίησης των φιλάθλων στα παιχνίδια «υψηλού κινδύνου».

Για την επιστολή της Ομόνοιας: Κατά πρώτον θα πρέπει να αναφέρω ότι έχω λάβει την επιστολή και ζήτησα να λάβω και τη θέση της Αστυνομίας για να μπορώ να κρίνω αν υπάρχει ταυτοποίηση και τι σημαίνει αυτό. Είχε απευθυνθεί η Αστυνομία προς την ΚΟΠ και της έχει θέσεις κάποιες παραμέτρους της νομοθεσίας, η οποία ισχύει. Έχω δει τις επιστολές της Αστυνομίας που έστειλε προς την ΚΟΠ και στη συνέχεια πήρε και την επιστολή της Ομόνοιας.  Από αυτά που έχω λάβει η Αστυνομία δεν θα συλλέγει οτιδήποτε από τα δεδομένα των φιλάθλων που θα δείχνουν κατά την είσοδο τους. Το θέμα φακέλωμα δεν υφίσταται καθόλου. Από εκεί και πέρα το πως μπορεί να ελέγχει η Αστυνομία μέσω της ταυτοποίησης, αφού δεν θα συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία των φιλάθλων, είναι άλλο θέμα. Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Έτσι όπως έχει περιγράψει, μέσω επιστολής της η Αστυνομία, όχι δεν είναι παράνομη η ταυτοποίηση. Επόμενως αν αυτό το μέτρο κρίνεται, υπό τις περιστάσεις ανάλογο, τότε κανένα πρόβλημα, απλά δεν βλέπω την πρακτική επιβολή του μέτρου, αφού δεν θα τηρείται η ταξιθέτηση.

Γιατί να μπαίνει ο κόσμος σε αυτή διαδικασία: Μα θεωρώ πως πρέπει να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων από τα Σωματεία. Εκεί έπρεπε να ανατρέξει η Αστυνομία. Δεν θεωρώ με αυτά που ξέρω ότι η βάση δεδοένων είναι αυτή που προνοεί η νομοθεσία. Αλλά η Αστυνομία, εάν παρελπίδα υπάρχει περιστατικό, θα έχει δικαίωμα να ανατρέξει στα Σωματεία που έχουν αυτά τα δεδομένα. Το μέτρο που έχει λάβει η Αστυνομία κρίνεται αναγκαίο και νόμιμο. Όμως, πριν από το τέλος της ημέρας θα υπάρχει η απάντηση μου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ