aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑναστασίου: Έσταξε μέλι για Μαυρία, τι είπε για τη συνεργασία με Λάρκου και Ομόνοια

Αναστασίου: Έσταξε μέλι για Μαυρία, τι είπε για τη συνεργασία με Λάρκου και Ομόνοια

Ο Ελλαδίτης προπονητής Γιάννης Αναστασίου, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport fm), μίλησε μεταξύ άλλων για το πέρασμά του από την Κύπρο και την Ομόνοια στην οποία ήταν προπονητής στην περσινή σεζόν. Μετά από ερώτηση αναφέρθηκε στον Χάρη Μαυρία, στους νεαρούς άσους των «πρασίνων» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Λοΐζο Λοΐζου και στη συνεργασία που είχε με τον Νεόφυτο Λάρκου.

Περάσατε και από το δικό μας πρωτάθλημα όντας προπονητής της Ομόνοιας, πως ήταν η εμπειρία σας στην Κύπρο; «Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα το οποίο κάνει βήματα προς τα μπρος. Φάνηκε από την πορεία των oμάδων της Κύπρου στην Ευρώπη. Όταν ήρθα στην Ομόνοια ήταν δύσκολα τα πράγματα καθώς έγινε ένα κακό ξεκίνημα με συνεχόμενες ήττες. Ήθελα μια ομάδα που να έχει ένα πλάνο, να αξιοποιήσουμε κάποιους παίκτες από την Ακαδημία και να μπούμε στην 6άδα. Πολλά από τα παιδιά δικαίωσαν τις προσδοκίες, η ομάδα τερμάτισε 5η και θέλαμε να εξελίξουμε κάποια παιχνίδια όπως και το κάναμε με τον Κακουλλή, τον Λοΐζου, τον Χαραλάμπους και τον Τζιωνή. Μετά από κάποια στιγμή αποφασίσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Ήταν θέμα φιλοσοφίας. Δουλεύοντας ίσως στην μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου ήταν τρομερή εμπειρία. Κρατώ τα καλά και αφήνω τα άσχημα».

Είχατε συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο; «Συμφωνήσαμε για ακόμα έναν χρόνο αλλά στην πορεία υπήρξε αυτή η διαφορά στην φιλοσοφία και διακόπηκε η συνεργασία μας».

Φύγατε απογοητευμένος από την Ομόνοια; «Στο ποδόσφαιρο και στην ζωή παίρνεις κάποιες αποφάσεις που την δεδομένη στιγμή να μην είναι ευχάριστές. Κρατάω τα καλά, ήταν μια καλή εμπειρία, έμαθα πράγματα, είδα ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές και προχωράμε μπροστά».

Για τον Χάρη Μαυρία ο οποίος φέτος κάνει μια εξαιρετική σεζόν και εσείς ήσαν αυτός που τον έφερε στην Ομόνοια: «Ο Χάρης ήταν ένα παιδί που ήθελε χρόνο για να βρει τον ρυθμό του και να είναι σε ένα περιβάλλον που λειτουργεί σωστά. Είναι ο τελευταίος που θα δημιουργήσει πρόβλημα στον προπονητή, δεν θα γκρινιάξει ποτέ και θα δώσει το καλύτερο για την ομάδα. Όταν υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι και οργάνωση που τα έχει φέτος η Ομόνοια μπορεί και ο ποδοσφαιριστής να βγάλει καλύτερα πράγματα».

Παρακολουθείτε το Κυπριακό πρωτάθλημα; «Παρακολουθώ το πρωτάθλημα, έχω και επαφές με ανθρώπους της Ομόνοιας που συνεργάστηκα. Παρακολουθώ κάθε εβδομάδα τα νέα, έχω πλήρη ενημέρωση. Για το μέλλον και αν θα επιστρέψω ξανά δεν το ξέρουμε ποτέ. Το θέμα να είμαι υγιείς όλοι, να βγούμε υγιείς από την περιπέτεια αυτή και ο κόσμος να απολαύσει ποδόσφαιρο».

Είστε άνθρωπος που δίνει ευκαιρίες και σε νεαρά ταλέντα, ένα σχόλιο για τον Λοΐζο Λοΐζου, θα θέλαμε από εσάς: «Φαινόταν από πέρσι ο μικρός. Μου έκανε εντύπωση το ότι είχε τρομερό θράσος και δεν φοβόταν και γι’ αυτό τον ανέβασα στην πρώτη ομάδα. Μπορεί να μην του έβγαινε μια προσπάθεια αλλά αυτό το έκανε ξανά και δεν έκανε πιο συντηρητικές ενέργειες που ίσως να έκανα κάποιος άλλος. Έβλεπες ένα θράσος, έναν παίκτη που πίστευε στον εαυτό του είτε είχε αντίπαλο τον Μότα στην προπόνηση είτε κάποιον άλλο. Έχει πείσμα, έχει θέληση και θα γίνει καλύτερος. Φέτος πηρέ κάποια παιχνίδια και χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται καλύτερος. Υπάρχουν αυτά τα παιδιά στην Ομόνοια τα οποία μπορούν στο μέλλον να αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας».

Ο Κολοβός γιατί δεν έπιασε στην Ομόνοια; «Ο Κολοβός υπέφερε αρκετά τον τελευταίο χρόνο πριν πάει στην Ομόνοια. Είχε και τα θέματα του τα οικογενειακά του. Στο Βέλγιο ήταν σε όλες τις ποδοσφαιρικές συζητήσεις νούμερο «1» και τον είχαν φαβορί να πάει στην Άντερλεχτ. Ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός που του στοίχησε πολύ. Έχει ποιότητα. Φέτος υπάρχει καλύτερη πειθαρχία με τον κ. Λάρκου εκεί στην Ομόνοια. Όταν ήμουν εγώ δεν υπήρχε αυτή η πειθαρχία, ενώ φέτος μπήκαν οι βάσεις από την αρχή. Υπάρχουν οι κανόνες που ακολουθούνται από την αρχή και αν έμενε φέτος και έκανε σωστή προετοιμασία και η ομάδα λειτουργούσε όπως λειτουργεί τώρα θα ήταν πολύ καλύτερος. Δεν ξέρω για πιο λόγο έφυγε».

Για την συνεργασία σας με τον Νεόφυτο Λάρκου: «Το διάστημα που συνεργαστήκαμε είναι μικρό, τέσσερις μήνες. Ήταν και ο περιορισμός των μεταγραφών. Είπαμε τον Ιανουάριο να κάνουμε κάποιες προσθήκες για να γίνει η ομάδα καλύτερη και να βελτιωθεί η Ομόνοια. Δεν βρήκαμε τον τέταρτο παίκτη, δώσαμε την ευκαιρία στον Μότα και προχωρήσαμε. Στην πορεία για τον σχεδιασμό και την φιλοσοφία υπήρχε επικοινωνία με τους ανθρώπους της διοίκησης. Δεν μπορώ να πω κάτι για τη συνεργασία μας. Δε συνεργαστήκαμε 3-4 μεταγραφικές περιόδους για να μπορώ να πω περισσότερα. Το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι ήμασταν εκεί λειτουργούσαμε με γνώμονα το καλό της ομάδας».

Αν ήσασταν στην Ομόνοια τι θα αλλάζατε; «Δεν θα άλλαζα πολλά. Στόχος μου ήταν να μπουν νέα παιδιά. Προηγουμένως είχε μεγάλο ρόστερ η ομάδα αλλά δεν είχε αυτούς που θα έκαναν την διαφορά. Το σημαντικό ήταν τα νέα παιδιά να μπουν σε πιο υγιές πλάνο για να εξελιχθούν. Προς αυτή την κατεύθυνση πήγαινε η ομάδα και φάνηκε φέτος που μπήκαν σωστές βάσεις με τις μεταγραφές και τους νέους παίκτες να έχουν ρόλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ