aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑν το πιστέψει, μπορεί!

Αν το πιστέψει, μπορεί!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αδίκησε τον εαυτό της; Προδόθηκε από αδυναμίες της; Της γύρισε την πλάτη η τύχη; Όλα μαζί στέρησαν από την Ομόνοια το θετικό αποτέλεσμα στην Ιερουσαλήμ. Τουλάχιστον δεν άξιζε να χάσει. Ωστόσο, αυτό που προέχει τώρα, είναι ο επαναληπτικός και όχι τι έγινε προχθές.

Οι πράσινοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στο ματς της προσεχούς Πέμπτης, ώστε να αναζητήσουν τις λύσεις και να παρουσιαστεί η ομάδα βελτιωμένη και να «χτυπήσει» την πρόκριση μέσα στο δικό της γήπεδο. Εκεί που ο κόσμος της θα δώσει το σύνθημα, απομένει να το λάβουν οι ποδοσφαιριστές και να δείξουν πόσο πολύ θέλουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αν το πιστέψουν, μπορούν!

Παρόλο που η Ομόνοια παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα ματς απέναντι στην Μπάναντς, ο Κάρβερ και οι συνεργάτες του έχουν μπόλικη δουλειά το προσεχές διάστημα για να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Να παρουσιάσει τα στοιχεία εκείνα που πρέπει για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας.

Πρωτίστως, η Ομόνοια θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη στην άμυνά της. Εκεί εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η έλλειψη συγκέντρωσης και τα ατομικά λάθη δεν έχουν χώρο στον επαναληπτικό. Και προχθές υπήρξε αδράνεια σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ το γκολ της αντιπάλου προήλθε σε μια κακιά στιγμή, με την άμυνα να μην έχει ισορροπία. Τα μπακ δεν λειτούργησαν σωστά και έγινε το κακό. Νασιμέντο και Σοϊλέδης θα είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και σε θέση να διεκδικήσουν παρουσία τους στο αρχικό σχήμα.

Ακόμη, το «τριφύλλι» αν και παρουσιάστηκε βελτιωμένο δημιουργικά, υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Έχει ανάγκη το εύκολο γκολ. Γιατί αν το έκανε στις ευκαιρίες που της δόθηκαν, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Ο Κλέιτον κάνει τη διαφορά, όμως δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο 4-4-2 και ως ακραίος. Η θέση του είναι ως επιτελικός. Εκεί γίνεται παραγωγικός και βοηθά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Παρόλο που η Ομόνοια έχει να ανέβει ένα βουνό, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς, έδειξε πως με λίγη παραπάνω προσπάθεια μπορεί. Είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της να αξιοποιήσουν τα ατού του επαναληπτικού που θα γίνει στο ΓΣΠ. Σημαντικό στοιχείο για την ανατροπή, θα είναι η διατήρηση του μηδέν παθητικού, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα θέλουν τουλάχιστον τρία γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ