aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑν όχι και τώρα, τότε πότε;

Αν όχι και τώρα, τότε πότε;

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κανένα παιχνίδι, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, δεν είναι προεξοφλημένο πριν τη διεξαγωγή του. Ωστόσο, βάσει της εικόνας και των αποτελεσμάτων στα μεταξύ των δυο ομάδων ματς, η Ομόνοια το Σάββατο απέναντι στην Ανόρθωση, χρίζεται ως φαβορί για τη νίκη. Είναι η μοναδική αντίπαλος του «τριφυλλιού», από τις ομάδες της εξάδας, που της έχει πάρει τον αέρα στην τρέχουσα σεζόν.

Σε τρία ματς διατηρεί το αήττητο, με δυο νίκες στο ΓΣΠ με το ίδιο σκορ (2-0) και μιαν ισοπαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (2-2), γήπεδο που θα γίνει το προσεχές ντέρμπι. Μάλιστα στο ματς του Β’ γύρου, στην έδρα της αντιπάλου της, η Ομόνοια βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 και από τραγικά λάθη στην άμυνα δέχθηκε την ισοφάριση, αλλιώς σήμερα θα μιλούσε για το απόλυτο των βαθμών.

Γι’ αυτό, εάν η Ομόνοια ούτε και τώρα καταφέρει να φθάσει στο τρίποντο, απέναντι στη βαθμολογικά αδιάφορη αντίπαλό της που έχει το βλέμμα της στον θεσμό του Κυπέλλου, τότε πότε θα το πετύχει. Παρόλο που η Ανόρθωση έδειξε στο τελευταίο ματς με τον ΑΠΟΕΛ ότι, μόνο αδιάφορη δεν ήταν.

Οι πράσινοι έχουν με το μέρος τους τις συγκυρίες (μετρούν επιστροφές, σε αντίθεση με την αντίπαλό τους που θα έχει σημαντικές απουσίες, ενώ το μυαλό της θα είναι στο κύπελλο), απομένει να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να αντιληφθούν την κρισιμότητα του αγώνα. Είναι η ομάδα που έχει το κίνητρο για τους βαθμούς και παράλληλα την υποχρέωση, για την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο της.

Με τις υπόλοιπες ομάδες της εξάδας, η Ομόνοια έχει αρνητικό απολογισμό αφού έχασε έστω και μια φορά από κάθε αντίπαλό της. Τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια από τον Απόλλωνα, το ίδιο και με τον ΑΠΟΕΛ, δυο ήττες από την ΑΕΚ, μιαν ισοπαλία και μόλις μια νίκη, ενώ με την ΑΕΛ ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα, δυο νίκες και μια ήττα.

Απομένουν τέσσερα ματς κι αν η Ομόνοια θέλει να ελπίζει στην 4η θέση και παράλληλα στο ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα πρέπει να κερδίσει το προσεχές ντέρμπι, να διεκδικήσει όσον το δυνατό περισσότερους βαθμούς με Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. Ίσως η 4η θέση να κριθεί στην τελευταία αγωνιστική με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.

Τότε, θα μιλάμε για ένα τελικό με έπαθλο την πιο πάνω θέση, με την ομάδα που θα την κατακτήσει να γνωρίζει κι αν θα είναι Ευρωπαία, αναλόγως του ζευγαριού στον τελικό Κυπέλλου, αλλιώς θα περιμένει να μάθει τον Κυπελλούχο. Μέχρι τότε υπάρχει δρόμος, για την ώρα οι πράσινοι σκέφτονται το ματς με την Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ