aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αν δεν την έλεγαν Ομόνοια…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από ήττα σε ήττα και από κακή εμφάνιση σε κάκιστη βαδίζει η Ομόνοια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτήριου.

Δεν είναι οι δυο βαθμοί της διαφοράς από την 4η θέση το ανησυχητικό για τους πράσινους αλλά οι εμφανίσεις της, που δεν πείθουν. Δε λέει να ανεβάσει στροφές, δέχεται τα γκολ με τεράστια ευκολία (δημιουργώντας αρνητικό ρεκόρ) και οι ποδοσφαιριστές της δείχνουν να μην το πιστεύουν.

Αποδεικνύεται πως, αρκετοί είναι υπερεκτιμημένοι και δεν είναι τέτοιας ποιότητας για να σηκώσουν το βάρος της φανέλας μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι η Ομόνοια. Ούτε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ούτε το έξτρα πριμ που υποσχέθηκε η διοίκηση, δεν λένε να αφυπνίσουν τους ποδοσφαιριστές, που αν μη τι άλλο να βγάλουν εγωισμό, να παίξουν έστω για τους ίδιους. Δεν έχουν το σθένος και τη δύναμη (τουλάχιστον μέχρι τώρα) να αντιδράσουν, να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους και να κάνουν έστω και τώρα το βήμα παραπάνω.

Η αίσθηση που δίνει η Ομόνοια, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, είναι πως αρκετά παιχνίδια τα κέρδισε λόγω ονόματος και φανέλας. Ο σεβασμός των αντιπάλων, έχοντας απέναντί τους ένα μεγάλο σύλλογο, επέτρεψε στους πράσινους να φθάσουν έστω και δύσκολα σε επιτυχίες. Επικρατεί η άποψη πως, αν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές αποτελούσαν μια ομάδα με άλλο όνομα, τότε αυτή θα ήταν σίγουρα στο Β’ γκρουπ του πρωταθλήματος.

Υπερβολικό; Όχι! Είναι τραγικό για μια ομάδα όπως η Ομόνοια, με τεράστια ιστορία και δεκάδες τίτλους, κι ας αγνοεί ένα τέτοιο τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ευθύνη βαραίνει όλους, διοίκηση, τεχνικό διευθυντή, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές.

Μια σεζόν που άρχισε με όνειρα και μεγαλύτερες προσδοκίες, πλησιάζει στο τέλος της με ορατό τον κίνδυνο η ομάδα να μείνει εκτός Ευρώπης μετά από 15 χρόνια. Επίσης, ενόψει της νέας σεζόν η Ομόνοια θα υποχρεωθεί και πάλι να προχωρήσει σε μαζεμένες μετεγγραφές. Παρόλο που στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν έγινε λόγος για «χτίσιμο» βασικού κορμού και λίγες προσθαφαιρέσεις στην αμέσως επόμενη, κάτι τέτοιο φαίνεται πως θα καταρριφθεί. Κι αυτό γιατί αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ