aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑμίρ, όπως λέμε άσος στο μανίκι

Αμίρ, όπως λέμε άσος στο μανίκι

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όταν στις αρχές Ιουνίου, ο Αμίρ Αγκάγιεφ «κατηφόριζε» για την Κύπρο και την Ομόνοια, δεν ήταν λίγοι οι συμπατριώτες του που ξαφνιάστηκαν. Η πρώην ομάδα του, η Μπνέι Γιεχούντα, τού είχε κάνει μία πολύ καλή προσφορά για τριετές συμβόλαιο και με ετήσιες απολαβές που πλησίαζαν τις 100 χιλιάδες ευρώ. Μόνο που ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός δεν μπήκε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο να μείνει στο Ισραήλ κι άνοιξε τα φτερά του για την Κύπρο. Ήταν πασιφανές ότι στα 24 του χρόνια αναζητούσε μία νέα πρόκληση και πίστευε ότι τη βρήκε φορώντας το τριφύλλι στο στήθος.

Από το περασμένο Σάββατο οι αναφορές για τον Αμίρ Αγκάγιεφ στον ισραηλινό Τύπο είναι πιο συχνές. Κάνουν λόγο για τα δύο τέρματα που πέτυχε και οδήγησε την Ομόνοια στη νίκη (3-1) επί του Ερμή, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο κυπριακός Τύπος τον ανέδειξε σε MVP της αναμέτρησης. Στα δε Social Media, ο ποδοσφαιριστής των πρασίνων αποθεώνεται.

Το βιντεάκι του αγώνα είχε πολλές θεάσεις και στο Ισραήλ, τα δε σχόλια είναι ιδιαίτερα εγκωμιαστικά. «Στην Κύπρο θα πετύχει 20 τέρματα κι εμείς τον αφήσαμε να φύγει», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο ενός… πονεμένου οπαδού της Μπνέι Γεχούντα, η οποία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε πρόβλημα στο γκολ κι έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με την Μπνέι Σαχνίν…

Ο Αμίρ Αγκάγιεφ δεν έχει να επιδείξει στατιστικά στοιχεία σούπερ σκόρερ, αλλά η σχέση του με τα δίκτυα είναι αρκετά καλή. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, στις δύο τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις των τριφυλλοφόρων. Είχε σκοράρει στον επαναληπτικό του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στους συμπατριώτες του της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ενώ το Σάββατο νίκησε δύο φορές τον τερματοφύλακα των «φτεροπόδαρων». Το ρεκόρ καριέρας του Ισραηλινού στο πρωτάθλημα είναι τα 8 τέρματα.

Δύο φορές, τη σεζόν 2013 -14 και τη σεζόν 1015-16, όντας βασικότατος στην Μπνέι Γεχούντα είχε σκοράρει οκτώ τέρματα. Στα… νιάτα του, βέβαια, όταν έπαιζε στην εφηβική ομάδα της Μπνέι Γεχούντα, ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός. Στα 17 του χρόνια πέτυχε 10 τέρματα, ενώ την επόμενη σεζόν ήταν ο πρώτος σκόρερ του εφηβικού πρωταθλήματος του Ισραήλ με 15 τέρματα. Γι’ αυτό εξάλλου κι ήταν βασικό στέλεχος στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας στις κατηγορίες U19 και U21.

Ο Αγκάγιεφ, λοιπόν, έχει μπροστά του άλλη μία πρόκληση… Έτσι όπως άρχισε τη σεζόν, πιστεύεται ότι δεν θα δυσκολευθεί να πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων στον ποδοσφαιρικό μας μαραθώνιο. Το μεγαλύτερο στοίχημά του, όμως, είναι φορώντας τη φανέλα της Ομόνοιας να φτάσει σε επιτυχίες, να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο και να πείσει τους συμπατριώτες του ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στην ελίτ των ποδοσφαιριστών της χώρας, που θα σημαίνει ταυτόχρονα και κλήση του στην εθνική ομάδα.

Με τη σειρά του, ο Τζόν Κάρβερ αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ο Ισραηλινός είναι ένας πραγματικός άσος στο μανίκι του. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει τα προσόντα να προσαρμοσθεί στους ρόλους που θα του ανατεθούν και να δώσει λύσεις, όταν τα πράγματα ζορίζουν. Όπως έγινε και στην αναμέτρηση κόντρα στον Ερμή…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ