aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑμάν αρνητικό ρεκόρ η Ομόνοια! Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη της…

Αμάν αρνητικό ρεκόρ η Ομόνοια! Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη της…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η Ομόνοια έχει καταρρίψει εδώ και αρκετές αγωνιστικές το αρνητικό ρεκόρ παραβίασης της εστίας της! Αυτό που συμβαίνει όμως στην τρέχουσα περίοδο, δεν είναι απλά πρωτόγνωρο αλλά μοιάζει με εφιάλτη που θα την ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια.

Σε 33 αγώνες οι πράσινοι δέχθηκαν 48 τέρματα! Επίδοση που φωνάζει ότι στον συγκεκριμένο τομέα ο σχεδιασμός απέτυχε παταγωδώς. Βέβαια, θα μου πείτε, ο αριθμός των τερμάτων που δέχεται μία ομάδα είναι υπόθεση όλων, από τον τερματοφύλακα μέχρι τον σέντερ φορ, αλλά ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός των τριφυλλοφόρων δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα του θα ήταν τόσο κακή. Κι ακόμη υπάρχουν άλλες τρεις αγωνιστικές, ιδιαίτερα «ζόρικες».

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του αρνητικού ρεκόρ της Ομόνοιας, έχει δεχθεί σε 33 αγώνες όσα τέρματα έχει δεχθεί και η Δόξα Κατωκοπιάς (!) που προχθές επιβεβαίωσε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Ο πίνακας που παραθέτουμε, με τις επιδόσεις του «τριφυλλιού» σε τέρματα υπέρ (ΤΥ) και τέρματα κατά (ΤΚ) από την πρώτη περίοδο του στην Α’ κατηγορία, από το 1953 δηλαδή μέχρι σήμερα, είναι ενδεικτικός.

Σε απόλυτους αριθμούς η φετινή επίδοση είναι μακράν η χειρότερη όλων των εποχών και η αμέσως επόμενη πριν τρεις σεζόν (2013-14) όταν είχε δεχθεί 37 τέρματα Η καλύτερη επίδοσή της ήταν την περίοδο 1981-82 όταν δέχθηκε μόλις 9 τέρματα. Δηλαδή, περίπου 5,5 φορές λιγότερα απ’ ό,τι φέτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ