aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΆμα τα πάρει, θα πάρει φόρα…

Άμα τα πάρει, θα πάρει φόρα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Αλλιώς ονειρευόταν ο «πλανήτης» Ομόνοια το ξεκίνημα της νέας σεζόν στο φετινό πρωτάθλημα. Νέα ομάδα, νέοι στόχοι και σαφώς μεγαλύτερες απαιτήσεις-φιλοδοξίες. Το «βατό» (κάθε άλλο παρά τέτοιο αποδείχθηκε) πρόγραμμα της επέτρεπε να χτίσει αυτοπεποίθηση και δυναμική μέχρι να «δέσουν» όλα τα νέα αποκτήματα και η ομάδα να βρει χημεία και ομοιογένεια.

Ο απολογισμός, όμως, των 8 βαθμών σε 5 παιχνίδια και η αδυναμία να κερδίσει τις τρεις νεοφώτιστες ομάδες, έχουν… κοπάσει τον ξέφρενο ρυθμό που υπήρχε από όλους πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο κόσμος ανησυχεί μπας και η φετινή σεζόν είναι και πάλι μία από τα ίδια. Το ξεκίνημα αυτό δείχνει (από πλευράς συγκομιδής) με τους αριθμούς να μην θυμίζουν σε… τίποτα ομάδα του Πάμπου.

Με την ΑΕΛ στην πρώτη του σεζόν είχε το απόλυτο σε 5 παιχνίδια με 15 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων 7-0. Στην αρχή της δεύτερης σεζόν (λίγο αργότερα αποχώρησε) η ομάδα του μετρούσε 9 βαθμούς με 2 νίκες, 3 ήττες και 7-3 τέρματα, ενώ στην περσινή σεζόν πάλι με τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού ο απολογισμός ήταν 13 βαθμούς, 4 νίκες, 1 ισοπαλία και τέρματα 7-2. Με την Ομόνοια έχει 8 βαθμούς, 2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα και γκολ 12-7.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Γιατί η άλλη δείχνει πως φέτος έγιναν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά από χρόνια σωστές επιλογές στις μετεγγραφές (πλην 1-2 ποδοσφαιριστών που ακόμη δεν έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν), με την ομάδα να μπολιάζεται με μπόλικη ποιότητα και εμπειρία. Οι πράσινοι παίζουν ορθόδοξο, στρωτό και επιθετικό ποδόσφαιρο με δεκάδες ευκαιρίες και φάσεις σε κάθε παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως οι αντίπαλοι τους (πλην της ΑΕΚ) ήταν χαμηλής δυναμικότητας.

Η… κανονικότητα της φετινής Ομόνοιας ήταν το ντέρμπι με την ομάδα της Λάρνακας. Εκεί που ξεδίπλωσε τις επιθετικές της αρετές και αν δεν είχε κάποια θέματα στην άμυνα θα πραγματοποιούσε την τέλεια εμφάνιση. Κατά τα άλλα, στους υπόλοιπους αγώνες, ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι της με υπέρ της στατιστικά και μόνο από ατυχία και… Ξενοφώντος πήρε τελικά λιγότερα από αυτά που άξιζε.

Μοιάζει, λοιπόν, θέμα χρόνου να «σπάσει» η γκίνια και κακοδαιμονία για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου. Το Σάββατο, ο Φελτχούιζεν είχε το πιο ήσυχο βράδυ της καριέρας του και όμως το τελικό σκορ ήταν 1-1 αντί για 5-1. Άμα τα πάρει, θα πάρει φόρα η Ομόνοια και τότε το κακό ξεκίνημα θα μοιάζει με μακρινή ανάμνηση. Τουλάχιστον αυτό «υπόσχονται» οι εμφανίσεις στα πρώτα 5 ματς και φυσικά το ρόστερ που έχει στη διάθεση του ο Κύπριος τεχνικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ