aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΑλβμπόγκε: «Στοιχημάτισαν σε κάτι άλλο στην Ομόνοια»

Αλβμπόγκε: «Στοιχημάτισαν σε κάτι άλλο στην Ομόνοια»

Δηλώσεις σε αθλητικό κανάλι στη Σουηδία, οι οποίες δημοσιεύονται και από την ιστοσελίδα «fotbollskanalen.se», παραχώρησε ο Τζον Αλβμπόγκε. Ο 35χρονος Σουηδός τερματοφύλακας, ο οποίος ανήκει στην Ομόνοια αλλά παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Νέα Σαλαμίνα, μίλησε για τη ζωή του στην Κύπρο, για την «μετακόμισή» του από τους πράσινους στους ερυθρόλευκους και όχι μόνο…

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Η επιστροφή, το νεότερο με Αλμπίν και ο Χριστοφή

Αρχικά, ερωτηθείς για τις σημαντικές αλλαγές που προέκυψαν στην Ομόνοια το περασμένο καλοκαίρι τόσο σε διοικητικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο, ο Αλμπόγκε ανέφερε: «Ήταν μια κλασική κατάσταση που συμβαίνει στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ίσως όχι τόσο όσο στη Σουηδία όπου οι πρόεδροι δεν εμπλέκονται και τόσο. Απλώς αποφάσισαν να στοιχηματίσουν σε κάτι άλλο (σ.σ εννοεί σε μοντέλο και τρόπο λειτουργίας) και τότε δεν υπήρχε χώρος για μένα. Είχα την επιλογή να μείνω στην Ομόνοια και να μην εγγραφώ στην ομάδα ή να είμαι ως δεύτερη επιλογή».

Διαβάστε επίσης: Από την Ομόνοια μετεγγραφή στην Άιντραχτ!

Ακολούθως ο έμπειρος τερματοφύλακας είπε: «Και τότε ήταν είτε ή να παραμείνω στην ομάδα και μην εγγραφώ ακόμη, ή δεν θα αγωνιζόμουν καν. Εγώ και η οικογένειά μου θέλαμε να μείνουμε και άλλο στην Κύπρο γιατί μας αρέσει πολύ εδώ, και τότε ήρθε η πρόταση από τη Νέα Σαλαμίνα. Τότε σκέφτηκε ότι παρόλο που έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, θα ήταν καλύτερα να πάω στη Σαλαμίνα όπου έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να αγωνιστώ.. Παρόλο που ήξερα ότι θα πήγαινα από ομάδα του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας. Ως εκ τούτου, επέλεξα να φύγω. Από τότε, δεν έχω ακόμη αγωνιστεί».

Διαβάστε επίσης: Ολίβα: «Ακόμη δεν είδατε τις πραγματικές δυνατότητες της Ομόνοιας»

Ο Σουηδός κίπερ τόνισε πως δεν αισθάνεται απογοητευμένος που ακόμη δεν πήρε λεπτά συμμετοχής στους «ερυθρόλευκους», γιατί όπως είπε: «Έφτασα στην ομάδα αργά, αλλά με δέχτηκαν καλά. Δεν έχω παίξει τώρα στην αρχή του πρωταθλήματος, και το καταλαβαίνω γιατί ήρθα πολύ αργά και επίσης έχουν εδώ έναν τερματοφύλακα που προσφέρει. Το ντεμπούτο μου είναι πολύ κοντά, αλλά και τόσο μακριά. Πιστεύω ότι είμαι καλός τερματοφύλακας για να μπορών να παίξω σε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά νιώθω ηλίθιος να βάζω τον εαυτό μου να σκέφτομαι έτσι. Αλλά ξέρω ότι θα μπορούσα σίγουρα να είμαι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να παίζω στην Ομόνοια πριν χτυπήσω τον ώμο», είπε.

Διαβάστε επίσης: Η πονηρή κίνηση και το γκολ του Κόσλεϊ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Και συνέχισε: ««Δεν έχω όνομα εδώ στην Κύπρο, δεν είμαι όπως τον Μπουφόν που τον γνωρίζουν όλοι. Τον Τζον Αλβμπόγκε από την Σουηδία δεν τον ξέρουν, πρέπει να πάρω αγώνες και να δείξω τι αξίζω. Είναι σαν πόλεμος το επόμενο παιχνίδι, μπορεί και να παίξω. Δεν υπάρχουν άγνωστοι, αλλά δεν αγωνίζομαι μέχρι στιγμής. Προπονούμαι αλλά η ζωή είναι από μόνη της ένοχη», είπε. Κλείνοντας τόνισε πως νιώθει ότι έχει ακόμη να προσφέρει ως τερματοφύλακας, ενώ ανέφερε πως στο μυαλό του είναι να επιστρέψει κάποια μέσα ξανά στη Σουηδία για να κλείσει την καριέρα του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ