aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αλλιώτικο καλοκαίρι, ίδιο το σκηνικό

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πλήγμα από την μη παρουσία της Ομόνοιας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι μεγάλο. Από οποιαδήποτε γωνία κι αν το δει κάποιος, είτε είναι το οικονομικό είτε το πρεστίζ. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει, όλα κρίθηκαν. Το λάθος έγινε από την αρχή, από το περασμένο καλοκαίρι λόγω του κακού σχεδιασμού, των επιλογών και του τρόπου δουλειάς. Το γεγονός ότι, η Ομόνοια δεν θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, επιφέρει την πολυτέλεια χρόνου για τη δημιουργία ενός δυνατού συνόλου.

Είναι η μόνη παρηγοριά στην Ομόνοια, με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά όντως θα θέσει τα θεμέλια για μια δυνατή ομάδα, που θα αποφύγει το ράβε ξήλωνε με το τέλος της επόμενης περιόδου. Γιατί και πάλι, για άλλο ένα καλοκαίρι το σκηνικό παραμένει το ίδιο: Απομάκρυνση των πλείστων ποδοσφαιριστών (τα ονόματα θα γνωστοποιηθούν σύντομα, μέσα στην ερχόμενη βδομάδα) και μια ντουζίνα (το λιγότερο) μετεγγραφές.

Να ένα σημαντικό λόγο που η Ομόνοια δεν μπορεί να έχει σταθερή παρουσία και ικανή να την επαναφέρει στο προσκήνιο και στους τίτλους. Ωστόσο και φέτος είναι κάτι που φαντάζει αναπόφευκτο. Η εικόνα της ομάδας δεν αφήνει περιθώρια για το αντίθετο. Άντε να πείσεις τον Πάμπο ότι το ρόστερ είναι καλό. Ο άνθρωπος δεν είναι τρελός για να απαντήσει «ναι». Βλέποντας την παρουσία της ομάδας, ιδιαίτερα στα τελευταία ματς, θα είπε από μέσα του «μα που ήλθα;».

Ο Κύπριος τεχνικός πιστεύει στη δουλειά του και στην πρόκληση που ακούει στο όνομα Ομόνοια, μια μεγάλη ομάδα που θέλει να την οδηγήσει ψηλά, εκεί που φιλοδοξεί ο κόσμος της. Το εγχείρημα δεν είναι και το πιο εύκολο, όμως το παρελθόν του Πάμπου κάνει αισιόδοξο τον κάθε Ομονοιάτη, παρόλο που γνωρίζει ότι ο νέος προπονητής δεν κρατά και μαγικό ραβδί.

Η Ομόνοια για να επιστρέψει στους τίτλους και τις διακρίσεις, θα πρέπει να έχει σταθερή τεχνική ηγεσία, που να πείσει με το έργο της και μια βάση στο ρόστερ της. Αυτό είχε υποσχεθεί ο Νταμπίζας το περασμένο καλοκαίρι, όμως διαψεύστηκε πανηγυρικά. Οι πλείστες επιλογές του δεν έπεισαν για κάτι τέτοιο.

Πλέον, η μπάλα είναι στον Πάμπο Χριστοδούλου, που απέδειξε στο παρελθόν πως και καλούς παίκτες βρίσκει και εξαιρετική δουλειά κάνει. Πόνταρε στο πρόσωπό του ο Αντώνης Τζιωνής και αναμένει ότι θα τον δικαιώσει. Το γήπεδο θα… μιλήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ