aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΆλλη μια ευκαιρία για την Ομόνοια, αλλιώς…

Άλλη μια ευκαιρία για την Ομόνοια, αλλιώς…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κλότσησε πολλές ευκαιρίες, σήμερα έχει άλλη μια η Ομόνοια για να αυξήσει τις πιθανότητες εξόδου στην Ευρώπη. Το εκτός έδρας ματς με την Ανόρθωση, προσφέρεται για επάνοδο στις επιτυχίες ώστε να μείνει ζωντανή η ομάδα της Λευκωσίας στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Είναι κομβικής σημασίας και μόνο με το διπλό θα μπορεί η Ομόνοια να φωνάξει, είμαστε εδώ και Ευρώπη ερχόμαστε!

Οι πράσινοι δίνουν το απόγευμα το πιο εύκολο (φαινομενικά) παιχνίδι από τα τέσσερα που απομένουν για το τέλος της σεζόν. Απέναντί της θα έχει τη μοναδική ομάδα που είναι βαθμολογικά αδιάφορη, προέρχεται από βαριά ήττα στο κύπελλο και έχει απουσίες και αδυναμίες. Εάν δεν μπορεί να την κερδίσει η Ομόνοια, τότε δεν έχει κανένα δικαίωμα να θέλει έξοδο στην Ευρώπη. Πόσο μάλλον, την ώρα που θα ακολουθήσουν δύο ντέρμπι με Απόλλωνα (εκτός) και ΑΠΟΕΛ, από τους οποίους η Ομόνοια στην τρέχουσα σεζόν δεν πήρε βαθμό.

Το «τριφύλλι» θα θελήσει, φθάνοντας στην πρώτη του νίκη εκτός έδρας σε ντέρμπι, να τριτώσει το καλό και να διατηρήσει το αήττητο απέναντι στη σημερινή αντίπαλό του. Ως γνωστόν, μετρά δύο νίκες (στο ΓΣΠ) και μιαν ισοπαλία (εκτός έδρας). Θα ψάξει την τρίτη φετινή επιτυχία, που θα τη φέρει στην 4η θέση (η ΑΕΛ αγωνίζεται αύριο) και ενδεχομένως να τη διατηρήσει εκεί εφόσον η ομάδα της Λεμεσού έχει απώλεια βαθμών. Στην ισοβαθμία υπερτερεί η Ομόνοια.

Για να μπορέσει να υλοποιήσει τον στόχο της νίκης, η Ομόνοια θα πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή της, να είναι ουσιαστική (αυτό μετρά τη δεδομένη χρονική περίοδο) και να αποφύγει τα λάθη στην άμυνα, που τα πλήρωσε πολλές φορές φέτος.

Οι ποδοσφαιριστές εάν θέλουν να παίξουν στην Ευρώπη τη νέα περίοδο, θα πρέπει να το δείξουν με την αποφασιστικότητα και τη θέλησή τους για το τρίποντο. Ο κόσμος της ομάδας, που παρά την απογοήτευσή του δεν την εγκατέλειψε, αναμένει μια πειστική εμφάνιση, που θα του δώσει την ελπίδα ότι τελικά η Ομόνοια είναι ικανή να τερματίσει (έστω) στην 4η θέση και να δηλώσει Ευρωπαία. Το γήπεδο θα «μιλήσει»…

Ψηλώνει στην άμυνα

Με αλλαγές στο αρχικό της σχήμα θα παρουσιαστεί και πάλι η Ομόνοια. Η επάνοδος τεσσάρων ποδοσφαιριστών, οδηγεί τον Ιωακείμ σε νέες κινήσεις στην άμυνα, που θα δώσουν ύψος και εμπειρία, προσδοκώντας ότι η εικόνα της ομάδας του θα είναι καλύτερη. Ο Παναγιώτου αναμένεται να καλύψει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, το κενό του Σοϊλέδη (λόγω καρτών) στο αριστερό άκρο θα καλύψει ο Καρλίτος και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Άρνασον και Βύντρα ή Κατελάρη. Ο τελευταίος διεκδικεί και θέση στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου σίγουροι είναι οι Μαργκάσα και Κλέιτον. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα κινείται ένας εκ των Κύπρου ή Αζίζ. Εάν ο πρώτος είναι απόλυτα έτοιμος έχει τον πρώτο λόγο. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ρουσιάς λόγω ίωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ