aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑλλάζει κατά 72,8%!

Αλλάζει κατά 72,8%!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η μετεγγραφική περίοδος εξέπνευσε το μεσημέρι της Παρασκευής (και για άνεργους ποδοσφαιριστές) και το ρόστερ της Ομόνοιας πήρε την τελική του μορφή. Ο Τζον Κάρβερ είναι, πλέον, σε θέση να αξιολογήσει τις επιλογές του και να διαχειριστεί αναλόγως το έμψυχο δυναμικό, ώστε η Ομόνοια να έχει καλή πορεία και να υλοποιήσει τους στόχους της.

Από τη στιγμή που κάποιοι ποδοσφαιριστές προστέθηκαν στο ρόστερ στο παρά πέντε (βλέπε Βύντρα), σε συνδυασμό με τον βαθμό ετοιμότητας κάποιων άλλων που όταν πρωτοήλθαν δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν, η Ομόνοια από την 3η αγωνιστική αναμένεται αλλαγμένη σε σχέση με τα ματς που προηγήθηκαν.

Αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό και στο φιλικό με τον Απόλλωνα, με τον Κάρβερ να καταλήγει μια και καλή πλέον στις βασικές του επιλογές. Μάλιστα, έλαβε και το μήνυμα από ποδοσφαιριστές που προηγουμένως είχαν περιορισμένο χρόνο ή καθόλου.

Εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις, κυρίως στην άμυνα, με τους Κωνσταντινίδη και Σοϊλέδη να προορίζονται για βασικές επιλογές στα άκρα και με δεδομένη την παρουσία του Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, τότε οι οκτώ από τους ένδεκα θα είναι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές (Κωνσταντινίδης, Σοϊλέδης, Βύντρα, Νασιμέντο ή Παντελιάδης, Τουρέ, Κλέιτον, Αγκάγιεφ, Ντέρμπισαϊρ). Ποσοστό που αγγίζει το 73% (συγκεκριμένα 72,8%).

Πλέον, τρεις ποδοσφαιριστές που ήταν και πέρσι στο ρόστερ μπορεί να χαρακτηριστούν ως «ενδεκαδάτοι». Πρόκειται για τους Παναγή, Μαργκάσα και Χριστοφή. Παρόλο που προηγουμένως πήραν χρόνο συμμετοχής και ως βασικοί κι άλλοι «παλιοί», όπως οι Καρλίτος, Δημητρίου, Όρσουλιτς, Φλορέσκου, Φυλακτού, Σέρινταν, οι πιθανότητες κάποιος απ’ αυτούς να διατηρηθεί ως βασικός είναι περιορισμένες.

Είναι ξεκάθαρο πως, για άλλη μια σεζόν, οι οπαδοί της Ομόνοιας θα δουν μια νέα ομάδα. Πολλά τα νέα πρόσωπα και αυτό που απομένει είναι να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια και να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που όλοι προσδοκούν. Ο Νταμπίζας παρουσιάζεται αισιόδοξος και αναμένει από τους παίκτες-επιλογές του να τον δικαιώσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ