aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΆλεξ Σοάρες: Το ’πε και το έκανε ο Πάμπος!

Άλεξ Σοάρες: Το ’πε και το έκανε ο Πάμπος!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που κερδίζει τις εντυπώσεις στα φιλικά της Ομόνοιας, είναι ο Άλεξ Σοάρες. Ο Πορτογάλος μέσος, με το «καλημέρα» με την πράσινη φανέλα, εντυπωσιάζει για την ποιότητά του και δείχνει πως θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στη νέα Ομόνοια.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου είχε εντοπίσει τον 26χρονο μέσο πολύ πιο πριν αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Ομόνοιας, γνώριζε στον απόλυτο βαθμό την αξία του και μάλιστα το πάλεψε πολύ μέχρι να τον κάνει «δικό» του. Εξ αρχής αποτελούσε τον νούμερο ένα στόχο για μια θέση στη μεσαία γραμμή, ωστόσο οι συνθήκες δεν ήταν και οι πιο ευνοϊκές για να κατηφορίσει για την Κύπρο. Γι’ αυτό και ο τεχνικός των πρασίνων επέδειξε ενδιαφέρον για τον Λούκας Σόουζα, που τελικά κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, ο Χριστοδούλου το πήρε προσωπικά και έθεσε το θέμα απόκτησης του Άλεξ Σοάρες (κάπως) ως στοίχημα για τον ίδιο. Και τελικά η Ομόνοια απέσπασε την υπογραφή του Πορτογάλου, που για μια τετραετία προηγουμένως ήταν στη Μαρίτιμο έχοντας γεμάτες σεζόν.

Ο Κύπριος προπονητής, στις δηλώσεις του στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση της Ομόνοιας, είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Σοάρες, λέγοντας πως στην Πορτογαλία εξέφρασαν την έκπληξή τους που ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής εγκατέλειψε το πορτογαλικό πρωτάθλημα για το κυπριακό. Τοποθέτηση που θέλησε να δείξει την επιτυχία της Ομόνοιας να εντάξει στο ρόστερ της τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, πόσο πιστεύει στην αξία του και μάλιστα σε εξαιρετικά καλή ηλικία, στα 26 του χρόνια.

Ο Σοάρες, λοιπόν, επιβεβαιώνει με την παρουσία του στα φιλικά παιχνίδια, πέρα του ότι είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας όπως λένε όσοι είναι κοντά στην ομάδα, γιατί επέμενε ο Χριστοδούλου να τον ντύσει στα πράσινα. Βοηθά, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά το παιχνίδι της ομάδας του.

Πολλά τρεξίματα, καλό κράτημα της μπάλας, σωστή μεταβίβαση, παίζει με μυαλό και ξεχωρίζει. Αυτό που αναμένει ο Πάμπος Χριστοδούλου αλλά και ο κόσμος της ομάδας, είναι ο Σοάρες αυτό το θετικό πρόσωπο να το βγάλει και στα επίσημα ματς. Από τη στιγμή που ξέρει μπάλα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ