aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΆκης Ιωακείμ: «Ήρθε η ώρα, το λέω εδώ και μια βδομάδα, θα νικήσει η ομάδα»

Άκης Ιωακείμ: «Ήρθε η ώρα, το λέω εδώ και μια βδομάδα, θα νικήσει η ομάδα»

Πεπεισμένος ότι έφτασε η ώρα να πετύχει νίκη η Ομόνοια επί του ΑΠΟΕΛ δήλωσε ο Άκης Ιωακείμ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής των πρασίνων αναφέρθηκε στο ντέρμπι «αιωνίων» και τόνισε τη δυναμική που θα δώσει στο «τριφύλλι» ενδεχόμενη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν πλησιάζουν αυτά τα ντέρμπι «αιωνίων»; «Τριγυρίζουν πολλές εικόνες, αυτά είναι ξεχωριστά παιχνίδια και αν δεν τα ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις».

Πώς βλέπεις φέτος την Ομόνοια, αλλά και το αποψινό ντέρμπι: «Γενικά βλέπω μια καλή εικόνα της Ομόνοιας, ήρθαν καλοί ποδοσφαιριστές, παίζουν ωραία και περιμένω ότι σήμερα έφτασε η ώρα για μια νίκη».

Το πιστεύεις πραγματικά ότι έφτασε η ώρα να νικήσει η Ομόνοια; «Το νιώθω πραγματικά, έχει μια εβδομάδα που το λέω».

Σε κάνει πιο αισιόδοξο παίρνοντας και τον παλμό του κόσμου; «Παίρνεις τον παλμό, νιώθεις την ατμόσφαιρα, όλοι πιστεύουν ότι μπορεί η Ομόνοια να κερδίσει το ματς».

Τι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει σαν αγωνιστικό όπλο η Ομόνοια για να πάρει το σημερινό παιχνίδι; «Όταν δεν έχεις πάθος δεν πας πουθενά. Είναι καλές και οι τακτικές αλλά αυτά τα ματς κρίνονται σε μεγάλο βαθμό στο πάθος».

Έχει τους ποδοσφαιριστές η Ομόνοια που μπορούν να βγάλουν αυτό το πάθος; «Βλέπω ότι υπάρχει και η ποιότητα και το πάθος. Αν εξαιρέσουμε 1-2 παιχνίδια, στα υπόλοιπα μας το έδειξε η ομάδα».

Ο Μπεργκ έχει ένα σταθερό πλάνο σε σχέση με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ: «Αυτό είναι στα θετικά σε αντίθεση με το ΑΠΟΕΛ που είναι φυσιολογικό να κάνει ροτέισιον λόγω Ευρώπης».

Ο ΑΠΟΕΛ έχει σημαντικές απώλειες που αν τις είχε η Ομόνοια ίσως να ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα: «Είναι σημαντική η απώλεια του Νικόλα. Το ΑΠΟΕΛ έχει περισσότερο βάθος αλλά και η Ομόνοια όπως είδαμε όλοι έχει την ποιότητα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

Δημιουργείται η εντύπωση στον κόσμο ότι είναι κλειδί για την Ομόνοια αυτό το παιχνίδι: «Θα πάρει δυναμική η ομάδα αν κερδίσει αλλά είναι νωρίς ακόμα. Αν έρθεις η νίκη θα πιστέψουν αι οι παίκτες ότι μπορούν για το βήμα παραπάνω αλλά το πιο σημαντικό είναι η δυναμική που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στον κόσμο».

Για το μεγάλο σερί του ΑΠΟΕΛ χωρίς ήττα κόντρα στην Ομόνοια; «Είναι αφύσικο το σερί που έχει το ΑΠΟΕΛ, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει».

Αν ήσουν στον πάγκο τι θα περίμενες από τους ποδοσφαιριστές σου και τι θα ζητούσες να κάνουν από το πρώτο λεπτό; «Θα ζητούσα από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο πάνω από όλα συγκέντρωση. Μια στιγμή να χάσεις την συγκέντρωση ο αντίπαλος λόγω της ποιότητας του μπορεί να κάνει την ζημιά. Επίσης πρέπει να μπουν πε πάθος από την αρχή για να δείξουν στον αντίπαλο ότι ήρθαν για να νικήσουμε».

Κάποιοι λένε ότι είναι κοντά η Ομόνοια με τον ΑΠΟΕΛ ποιοτικά: «Είναι πιο κοντά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Έγινε πολύ καλή δουλειά από τον Νεόφυτο και τον Σίμο. Έφεραν καλούς παίκτες και πιστεύω ότι είμαστε κοντά με τον ΑΠΟΕΛ».

Για την πίεση και για τον κόσμο: «Αν δεν αντέχεις την πίεση της Ομόνοιας τότε δεν μπορείς να παίζεις σε αυτήν».

Τώρα τι κάνεις, με τι ασχολείσαι; «Ανέλαβα την Ακαδημία στον ΕΑΣ Αγίου Δομετίου. Μας αρέσει το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε να είμαστε σε αυτό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ