aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑκιντόλα: Ακροβασία πολλών μηδενικών με αιτία

Ακιντόλα: Ακροβασία πολλών μηδενικών με αιτία

Τα ποσά που γράφονται δεξιά και αριστερά για τον Νταβίντ Ακιντόλα είναι πάρα πολύ υψηλά για τα κυπριακά δεδομένα. Το €1.000.000 που αξιώνει η Μίντιλαντ για να τον παραχωρήσει δεν είναι για την τσέπη καμίας ομάδας της χώρας μας, ενώ και τα €400.000 που φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει η Ομόνοια μόνο λίγα δεν είναι.

«Μα καλά, με τέτοια λεφτά δεν μπορεί να βρει άλλον παικταρά; Τι θέλει και επιμένει τόσους μήνες;», διερωτούνται εύλογα οι ποδοσφαιρόφιλοι και κυρίως οι οπαδοί της. Είναι αλήθεια ότι, ο -επίσης ενδιαφερόμενος- ΑΠΟΕΛ περίμενε έως ενός σημείου να μειωθούν οι απαιτήσεις των Νορβηγών και στράφηκε σε Ντιμερσί Εντογκαλά και Ομέρ Ατζίλι.

Το «τριφύλλι» όμως δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και ο Χένινγκ Μπεργκ έχει τον λόγο του. Άλλωστε, ήταν ο ίδιος που τον πρότεινε τον περασμένο Ιανουάριο στον Νεόφυτο Λάρκου (τεχνικός διευθυντής), με αποτέλεσμα να ντυθεί ο Ακιντόλα στα πράσινα για μισή σεζόν.

Ξέροντάς τον καλά, ο προπονητής της Ομόνοιας πιστεύει απόλυτα ότι είναι ο ποδοσφαιριστής που ταιριάζει στο πλάνο του. Ξέρει άλλωστε πως ο Νιγηριανός έχοντας προπονηθεί στο «Ηλίας Πούλλος» και αγωνιστεί με την πράσινη φανέλα υπο τις οδηγίες του, με το που θα επιστρέψει στην Κύπρο… μπαίνει και παίζει.

Έλαβε μέρος άλλωστε στην προετοιμασία της Μίντιλαντ, επομένως το μόνο που θα χρειαστεί είναι κάποια παιχνίδια για να πάρει ρυθμό. Κατά τα άλλα είναι εγκλιματισμένος, γνωρίζει τους πλείστους ποδοσφαιριστές, τη φιλοσοφία και την τακτική της εκπροσώπου της Κύπρου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι’ αυτό και επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του ο Μπεργκ. Παραλλήλως, αν υπάρξει θετική κατάληξη, η Ομόνοια θα έχει ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο, ετών 24ων. Και μπορεί να βγάλει τα λεφτά του με την απόδοσή του και μπορεί να τα αποσβέσει με ενδεχόμενη πώλησή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ