aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑϊντχόφεν-Ομόνοια: Βαριά ήττα στον τελευταίο ευρωπαϊκό σταθμό

Αϊντχόφεν-Ομόνοια: Βαριά ήττα στον τελευταίο ευρωπαϊκό σταθμό

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Γλυκόπικρο φινάλε στο ευρωπαϊκό ταξίδι. Η Ομόνοια ηττήθηκε από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία (0-4) στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα. Οι πράσινοι που τερμάτισαν στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς, κρατούν μόνο τα θετικά από την πρώτη τους παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο που δεν είναι άλλα από τις εμπειρίες και τα εκατομμύρια που μπήκαν στο ταμείο, και βάζουν πλώρη ώστε να δώσουν ξανά το παρών τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια την ερχόμενη σεζόν.

Το ματς…

Μονόλογος της Αϊντχόφεν ήταν το πρώτο 45λεπτο με την Ομόνοια να καταγράφει μόλις μια καλή στιγμή. Οι Ολλανδοί στο πρώτο 20λεπτο βρήκαν απέναντι τους μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ωστόσο στο 21’ ο Μάλεν απείλησε για πρώτη φορά, το σουτ του οποίου σταμάτησε ο Λούφτνερ στην γραμμή. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μαξ έπιασε το σουτ-βολίδα, που βρήκε σε ετοιμότητα τον… ιπτάμενο Φαμπιάνο, ωστόσο στο 35’ οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ με τον… δήμιο των πρασίνων.

Ο Μάλεν που πέτυχε και τα δύο γκολ στο ΓΣΠ στο μεταξύ τους παιχνίδι, αξιοποίησε την σέντρα του Μαξ και με κοντινή προβολή έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Στο 37’ η Ομόνοια σημείωσε καλή ευκαιρία με τον Τιάγκο που επιχείρησε το μακρινό σουτ, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Εμβογκό. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Φαμπιάνο και πάλι δήλωσε παρών σε σουτ του Μάλεν.

Στο δεύτερο μέρος, η Αϊντχόφεν συνέχισε από εκεί που έμεινε στο πρώτο. Κατέγραψε πολύ καλές προϋποθέσεις, ενώ στο 62’ ο Ντάμφρις ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Λέτσγιακς. Το «τριφύλλι» δυσκολευόταν να πλησιάσει την αντίπαλη εστία και να πάρει κάτι από το ματς, ενώ στο 70’ ήταν η σειρά της Ομόνοιας να κερδίσει πέναλτι μετά από χέρι του Βιργκέφερ. Ο Γκόμεθ ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο η μπάλα κατάληξε μόλις έξω και οι πράσινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι.

Ο Πιρόε έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του στα τελευταία λεπτά καθώς στο 90’+1 πέτυχε το 3-0 με εύστοχο πλασέ στην κλειστή γωνία του Φαμπιάνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι μετά από λάθος στην άμυνα των πρασίνων, απέφυγε τους αντιπάλους του και σκόραρε το τέταρτο γκολ στην αναμέτρηση.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αϊντχόφεν (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Μπάουμγκαρτλ, Βιργκέφερ, Μαξ, Ροσάριο, Χέντριξ, Ιχατάρεν, Λεντέσμα (18′ Φέιν), Μάλεν, Πίροε.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Κίκο (60′ Λέτσγιακς), Σέχου, Κούσουλος (60′ Γκόμεθ), Γκόμες, Τζιωνής, Τιάγκο, Λοΐζου, Σενέ (60′ Ντούρις).

Σκόρερ: 35′ Μάλεν, 62′ Ντάμφρις (πέναλτι), 90’+1, 90’+3 Πίροε

Κίτρινες: Ντάμφρις, Χέντριξ / Λανγκ

Αποβολές:

Διαιτητής: Κέβιν Κλάνσι (Σκωτία)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ