aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑυτός ο… τρόμος πόσα κοστίζει κ. Παπασταύρου;

Αυτός ο… τρόμος πόσα κοστίζει κ. Παπασταύρου;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αντί τα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου να «πλασάρουν» στον τηλεθεατή κάθε μέρα «νερόβραστες» παραγωγές και να αγχώνονται για τα νούμερα της AGB ας βρουν ένα καλό σκηνοθέτη και να ετοιμάσουν μία ταινία της πορείας του Φρανσίς Ουζόχο στην Κύπρο. Το σενάριο είναι έτοιμο και μάλιστα βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Δεν χρειάζεται καμία φαντασία και καμία υπερβολή. Η επιτυχία είναι δεδομένη.

Δεν πέρασε δα και αρκετός καιρός που ήταν πρώτο θέμα στα δελτίο ειδήσεων με αφορμή το δελτίο υγείας και την πολύκροτη υπόθεση που κατέληξε στα δικαστήρια. «Καπάκι» ήρθε η αποβολή του για άσεμνη χειρονομία μετά από ρατσιστικά συνθήματα και ξανά μανά πρώτη μούρη σε εφημερίδες, τηλεοράσεις και ιστοσελίδες. Αυτός ο τύπος, λοιπόν, που ταλαιπωρήθηκε με καταθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και τον έψαχναν από κάθε μεριά της γης για δηλώσεις ακόμα και ξένα ΜΜΕ είναι πλέον πρωταγωνιστής για τον λόγο που ήρθε στην Κύπρο. Για να παίξει ποδόσφαιρο και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οιωνός πρωταθλητισμού οι 10 βαθμοί!

Στα 20 του χρόνια είναι βασικός στην Εθνική Νιγηρίας και ανήκει στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος. Το είχε αποδείξει και πέρυσι στις λιγοστές παρουσίες του με τη φανέλα της Ανόρθωσης, όμως φέτος απαλλαγμένος από καθετί εξωαγωνιστικό βάλθηκε να τρελάνει κόσμο. Πραγματικό «τέρας» στην εστία της Ομόνοιας. Προκαλεί ασφάλεια στην άμυνα των πρασίνων, σιγουριά στην εξέδρα και τρόμο στον αντίπαλο. Ανίκητος, με άνεση που δίνει την εντύπωση ότι έχει στην… πλάτη του την καριέρα του Μπουφόν. Σε τέσσερις αγώνες δέχθηκε μόλις δύο γκολ και αυτά από το σημείο του πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Πιστεύει στο όνειρο ο Τιάγκο, έσταξε «μέλι» για Λάρκου και Μπεργκ

Ο Νεόφυτος Λάρκου το έψαξε πολύ το περασμένο καλοκαίρι για τον εκλεκτό στη θέση του τερματοφύλακα. Η συμβολή του Σίμου Ταραπουλούζη στην επιλογή του Ουζόχο ήταν καταλυτική. Ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της Ομόνοιας ήταν βέβαιος για την αξία του Νιγηριανού διεθνούς. Τον έζησε πέρυσι από πρώτο χέρι στην Ανόρθωση. Ο Λάρκου τον εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε. Η φημολογία ήθελε τον ΑΠΟΕΛ να ήταν ένα βήμα πριν την απόκτηση του Ουζόχο, εντούτοις η μετεγγραφή δεν προχώρησε. Το «τριφύλλι» κινήθηκε αστραπιαία και έντυσε στα «πράσινα» τον νεαρό πορτιέρε, ως δανεικό από την Λα Κορούνια.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: «Σείστηκε» το ΓΣΠ από τους Ομονοιάτες, ζήτησαν πρωτάθλημα

Στη συμφωνία της Ομόνοιας με την ομάδα της Γαλικίας δεν υπάρχει ρήτρα αγοράς του Ουζόχο, όμως με τις έως τώρα εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα καλά θα κάνει ο κ. Παπασταύρου και η διοίκηση των «πρασίνων» να επιχειρήσουν να κτυπήσουν (εάν δεν το έκαναν ήδη) την πόρτα της Λα Κορούνια. Ένας τερματοφύλακας με τέτοιες ικανότητες και σε τόσο νεαρή ηλικία έχει να προσφέρει πολλά σε μία ομάδα, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ