aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑυτός είναι η «κατάντια» της Ομόνοιας

Αυτός είναι η «κατάντια» της Ομόνοιας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Καταρχήν, πριν μπω στο ψητό να αναφέρω πως: Ναι, ο τίτλος είναι παραπλανητικός και ακατάλληλα ειρωνικός για τους «haters» του Ρενάτο Μαργκάσα. Τον Μάρτιο του 2015 ο εκ των αρχηγών (πλέον) της Ομόνοιας έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα GoalNews και στην ιστοσελίδα μας goal.com.cy. Στην εισαγωγή μου χρησιμοποίησα το πιο κάτω κείμενο, από το οποίο 2.5 χρόνια μετά, δεν χρειάζεται να αλλάξω ούτε… τόνο.

«Δεν έχει μοντέρνο χτένισμα, ύφος μπλαζέ και χέρια γεμάτα τατουάζ. Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα πληρώσεις εισιτήριο για να τον παρακολουθήσεις, ούτε αυτός που θα σε κάνει να αναφωνήσεις από θαυμασμό μετά από μία περίτεχνη ενέργεια. Είναι ο ορισμός του αντί σταρ, η χαρά του κάθε προπονητή, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και ο τύπος «τα κάνω όλα και συμφέρω». Είναι από τους αγαπημένους του κόσμου της Ομόνοιας. Είναι ο Ρενάτο Μαργκάσα. Το αδιάκοπο τρέξιμο, το τρομερό πάθος, η τακτική συνέπεια, η μαχητικότητα και το γεγονός ότι μπορεί να προσφέρει σε διάφορους ρόλους στο γήπεδο, είναι στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και… μακιγιάρουν άλλες αδυναμίες που μπορεί να έχει».

Τριάντα ένα μήνες αργότερα… προκαλώ τον οποιονδήποτε να διαφωνήσει με τα πιο πάνω. Χθες, έκανε μακράν ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με το τριφύλλι στο στήθος και μαζί του η Ομόνοια ένα από τα ωραία (στο μάτι) ημίχρονα στη φετινή σεζόν. Είναι γελοίες και ταυτόχρονα εκνευριστικές οι ατάκες τύπου: «Πού πάμε με τον Μαργκάσα; Είναι κατάντια ο καλύτερος σου παίχτης να είναι ο Μαργκάσα». Και κάτι άλλες φιλοσοφίες που διάφοροι αραδιάζουν κατά καιρούς. Ε, προς ενημέρωση τους, με τέτοιες παρουσίες, σαν τη χθεσινή, θα βαρεθούν να τον βλέπουν στο γήπεδο!

Και σε ρόλο δεξιού ακραίου επιθετικού, και αριστερά και… παντού. Με συμμετοχή σε όλα τα τέρματα, με δύο απόπειρες για τα γκολ της ζωής του και πάθος που ξεχείλιζε από τις τσέπες του. Μέχρι και το περιβραχιόνιο φίλησε μετά το την ισοφάριση που πέτυχε. Άλλους τρεις σαν και αυτόν να είχε η Ομόνοια… Θέλετε και άλλα; Δείτε την πιο κάτω φωτογραφία.

Η Ομόνοια, λοιπόν, ήταν χθες για 45 λεπτά πολύ θελκτική. Απλωμένη σωστά στο γήπεδο, με συνεχή κίνηση, με κατοχή, με συμπαγή άμυνα και διάθεση να επιτεθεί πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα. Το γκολ έμοιαζε με θέμα χρόνου και ας ήλθε στα τελευταία λεπτά. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη, τα τέρματα των Ντάρμπισαϊρ και Λόπες, καθώς και η πολύ καλή εμφάνιση του Κανού, στο δεξί άκρο της επίθεσης ,είναι στοιχεία που μπορεί να κρατήσει το «τριφύλλι» και να χτίσει πάνω τους.

Ακολουθεί το ντέρμπι με την Ανόρθωση και εκεί είναι που θα (από)δείξει αν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Αν «κολλήσει» τρίτη σερί νίκη και μάλιστα επί ενός μεγάλου αντιπάλου, τότε δεν θα ανέβει μόνο βαθμολογικά, αλλά θα αποκομίσει οφέλη που μοιάζουν ικανά να «σβήσουν» σε μεγάλο βαθμό το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Είναι πάντως μία καλή ευκαιρία, στην έδρα της και με τον κόσμο στο πλευρό της να… ρεφάρει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φίλων της. Ιδού η Ρόδος λοιπόν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ