aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑυτό που θέλει όσο τίποτε άλλο η Ομόνοια

Αυτό που θέλει όσο τίποτε άλλο η Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είναι εκτός Κυπέλλου, οι πιθανότητες εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι περιορισμένες, το βλέμμα επικεντρώθηκε στα διοικητικά αλλά και στην προσπάθεια εξεύρεσης του ποσού των 800.000 ευρώ για τα κριτήρια Μαρτίου της ΟΥΕΦΑ. Κακά τα ψέματα, η Ομόνοια περνά (άλλη) μια δύσκολη περίοδο, τραβά και πάλι τον δικό της Γολγοθά. Γι’ αυτό και το επικείμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, αποτελεί ως μια ευκαιρία για εξιλέωση, για επούλωση των πληγών (όσο γίνεται) που άφησαν τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, είναι αυτό που θέλει οσοδήποτε άλλο τη δεδομένη στιγμή η Ομόνοια, ο κόσμος της.

Διαβάστε επίσης: Την τελευταία στιγμή για Χριστοφή και Μαντούρο

Άλλωστε, είναι κάτι που ψάχνει ανεπιτυχώς την τελευταία πενταετία. Έχει καταντήσει εφιάλτης. Και το ερώτημα που τίθεται είναι, μπορεί αυτή τη στιγμή η Ομόνοια να σηκώσει ανάστημα, μετά την απομάκρυνση τριών βασικών ποδοσφαιριστών (Μαργκάσα, Σοάρες, Λόπες), άλλους με προβλήματα τραυματισμών και με τη ψυχολογία στο ναδίρ, να κοιτάξει στα μάτια μια ομάδα που τρέχει για τον τίτλο; Φαντάζει δύσκολο, θα πει κάποιος ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του «τριφυλλιού», όχι όμως ακατόρθωτο.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί σφυρίζουν στα τρία ντέρμπι…

Ο Πέτεφ, του οποίου ήταν απόφαση να απομακρυνθούν τη δεδομένη στιγμή τρία βασικά στελέχη της ομάδας αλλά και φέρει ευθύνη για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, απαιτεί από την ομάδα του στις προπονήσεις άμεση αντίδραση. Θεωρεί πως, το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ προσφέρεται, όσο δύσκολο κι αν είναι, για αλλαγή της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Τώρα αρχίζουν τα καλά… και τα ωραία!

Προσπαθεί να κερδίσει εκ νέου τους παίκτες του, να τους ανυψώσει το ηθικό, να πιστέψουν ότι είναι σε θέση να βάλουν τέλος στην αρνητική παράδοση απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Όποιο κι αν είναι διαθέσιμοι, όποιο κι αν θα αγωνιστούν. Γνωρίζει και ο Βούλγαρος τεχνικός τι θα σημαίνει μια νίκη την Κυριακή. Η Ομόνοια τη θέλει οσοδήποτε άλλο αυτή την περίοδο. Θα αναθερμάνει τις πιθανότητες διεκδίκησης του στόχου της και όχι μόνο. Μένει η πράξη και το γήπεδο θα… μιλήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ