aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑυτό που αναζητείται στην Ομόνοια

Αυτό που αναζητείται στην Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά στα 13 τελευταία επίσημα παιχνίδια της (όλα για το πρωτάθλημα), η Ομόνοια δεν κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Μια μεγάλη ομάδα, που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι ή δεν είναι η μεγαλύτερη αδυναμία της; Είναι και παρά είναι. Ο βασικότερος λόγος που στερήθηκε σημαντικούς βαθμούς, με επακόλουθο πέρσι να μην εξασφαλίσει για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και φέτος να απολέσει νωρίς – νωρίς επτά σημαντικούς βαθμούς.

Η τελευταία φορά που η Ομόνοια διατήρησε το μηδέν παθητικός ήταν στην περσινή σεζόν, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής με αντίπαλό την Ανόρθωση στο ΓΣΠ. Τότε, επικράτησε με 2-0. Από τότε πέρασαν εξίμισι μήνες, ένα μεγάλο διάστημα. Και το ερώτημα, πλέον, που τίθεται είναι πότε θα βάλει ένα τέλος. Στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό βρέθηκε πολύ κοντά, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα… βρήκε τον τρόπο να μείνει συνεπής σ’ ένα αρνητικό γι’ αυτή στοιχείο.

Φέτος, σε πέντε ματς δέχθηκε 8 γκολ, ενώ πέρσι στους οκτώ αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν, μετά το μηδέν με την Ανόρθωση, μάζεψε την μπάλα από την εστία της άλλες 19 φορές.

Πλέον, το σκηνικό μεταφέρεται στις 15 Οκτωβρίου, στο ματς με τον Ερμή στο ΓΣΖ, εκεί που θα επιδιώξει κάτι που ψάχνει από καιρό, να μην επιτρέψει στους αντίπαλους να παραβιάσουν την εστία της. Τελικά, για την Ομόνοια φαντάζει ως ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, όμως είναι κάτι που επιβάλλεται εάν θέλει να υλοποιήσει τους στόχους της στην τρέχουσα σεζόν.

Το γεγονός ότι, η Ομόνοια δέχεται με ευκολία γκολ, κυρίως από ατομικά λάθη, της στερεί το δικαίωμα να φθάσει σ’ ένα σερί επιτυχιών, που θα δώσουν αυτοπεποίθηση και δυναμική. Εάν δεν το ψάξει με μανία στη συνέχεια, το μηδέν παθητικό και τις συνεχόμενες νίκες, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας (και) στη φετινή σεζόν θα είναι περιορισμένες.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟ

ΠΕΡΣΙ

Ομόνοια – Απόλλων 0-2

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 1-0

Ομόνοια – ΑΕΛ 2-1

Ομόνοια – ΑΕΚ 1-2

Ανόρθωση – Ομόνοια 4-3

Απόλλων – Ομόνοια 3-0

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ 1-3

ΑΕΛ – Ομόνοια 3-2

ΦΕΤΟΣ

Ομόνοια – Εθνικός 2-1

Πάφος – Ομόνοια 2-1

Ομόνοια – ΑΕΚ 5-2

Ομόνοια – Αλκή 2-2

Ομόνοια – Ολυμπιακός 1-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ