aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑφιέρωμα στον Πάμπο Αβρααμίδη

Αφιέρωμα στον Πάμπο Αβρααμίδη

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Ομόνοια κάνει αναφορά στον πρώτο προπονητή της Ομόνοιας μετά την ένταξη της στην ΚΟΠ, Πάμπο Αβρααμίιδη.

Αναλυτικά:

«ΠΑΜΠΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ
Περίοδος: 1953-1955
Παιχνίδια: 36

Υπήρξε ο πρώτος προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετά την ένταξή της στην ΚΟΠ, όπως επίσης και ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του “τριφυλλιού” που παρέμεινε στη θέση του για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους από το 1953 (1953-1955). Συνολικά κοούτσαρε τους “πράσινους” σε 36 παιχνίδια.

Η παρουσία του ήταν σημαδιακή και ιδιαίτερη, καθώς κλήθηκε να προετοιμάσει και να προσαρμόσει την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ, καθώς τα προηγούμενα πέντε χρόνια συμμετείχε στις διοργανώσεις της ΚΕΠΟ. Όπως είχε σημειώσει ο ίδιος, με το που εντάχθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στην ΚΟΠ εκατοντάδες ποδοσφαιριστές ήθελαν να αγωνιστούν στην ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ προπονήσεων, ώστε να μπορέσει να καταλήξει στον καταρτισμό του ρόστερ. Το έργο που επιτέλεσε κρίθηκε ως πετυχημένο, καθώς έβαλε γερά θεμέλια και στέρεες βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Αγγλική Σχολή όπου φοιτούσε, πριν μεταπηδήσει στον ΑΠΟΕΛ όπου έμεινε για αρκετά χρόνια γράφοντας τη δική του ιστορία. Διετέλεσε, επίσης, αρχηγός της Μικτής Κύπρου. Μόλις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ξεκίνησε αμέσως να ασχολείται με το επάγγελμα του προπονητή, ενώ παράλληλα ήταν και διαιτητής. Πριν αναλάβει την ΟΜΟΝΟΙΑ προπονούσε την ΑΫΜΑ, ενώ μετά το πέρασμα από την ομάδα μας πρόσφερε τις υπηρεσίας του κατά σειρά σε Ολυμπιακό, Πεζοπορικό, ΑΠΟΕΛ, Νέα Σαλαμίνα, Ορφέα, Ευαγόρα και Χαλκάνορα. Μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα του ήταν η πολυετής θητεία του ως προπονητής της Εθνικής Κύπρου, η οποία υπό τις οδηγίες του σημείωσε ιστορικές νίκες όπως αυτή επί της Ελβετίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Ο Πάμπος Αβρααμίδης είχε γεννηθεί στις 06 Μαρτίου 1915, στη Λευκωσία και απεβίωσε στις 22 Μαΐου 2005».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ