aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑφετηρία ανακατατάξεων για την Ομόνοια το 1956-57

Αφετηρία ανακατατάξεων για την Ομόνοια το 1956-57

Η Ομόνοια της περιόδου 1956-57. Από αριστερά: Γεωρκάτζιης, Εξαδάκτυλος, Ψύλλος, Γιάννος, Ψύλλος, Μ. Χριστοφή, Χ. Σαββίδης, Τάκης, Λυμπουρής, Φοίβος, Κακουλλής.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 1956-57 είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις απαγορεύσεις της Αγγλικής αποικιοκρατικής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σταδίων της Λευκωσίας. Η ΚΟΠ σε μια προσπάθεια να αποφύγει την πλήρη απραξία, αποφάσισε τη διεξαγωγή του Παραλιακού πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετείχαν μόνο ομάδες των παραλιακών πόλεων. Στη συνέχεια, όταν το παραλιακό πρωτάθλημα ήταν ήδη στην 6η αγωνιστική άνοιξαν και τα στάδια της πρωτεύουσας, έτσι το πρωτάθλημα πήρε ξανά Παγκύπρια μορφή.

Η Ομόνοια επιβεβαίωσε τη συνεχή αγωνιστική της άνοδο καθώς τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, η οποία ήταν η καλύτερη που είχε λάβει στην ΚΟΠ. Μάλιστα είχε ισοβαθμίσει στη δεύτερη θέση με τον ΠΟΛ, που είχε όμως καλύτερη αναλογία τερμάτων. Η χρονιά αυτή ήταν και μια αφετηρία ανακατατάξεων για την Ομόνοια καθώς γινόταν προσπάθεια ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού με βασικό στόχο την κατάκτηση τίτλων τα επόμενα χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ