aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΑΕΖ – Ομόνοια 0-0: Πράσινη γκέλα στο «Αμμόχωστος» (vid)

ΑΕΖ – Ομόνοια 0-0: Πράσινη γκέλα στο «Αμμόχωστος» (vid)

Κακός δαίμονας της Ομόνοιας αποδείχθηκε για δεύτερη φορά στη σεζόν η ΑΕΖ. Μετά την ισοπαλία 3-3 στο ΓΣΠ στον πρώτο γύρο το «τριφύλλι»… σκόνταψε και πάλι, αυτή τα φορά στο «Αμμόχωστος» σε αγώνα που έληξε δίχως τέρματα (0-0). Οι πράσινοι της Λευκωσίας κατέγραψαν τις πρώτες απώλειες βαθμών με τον Τσέτιλ Ρέιχνταλ στον πάγκο τoυς και έμειναν στο -6 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Η Ομόνοια δεν ήταν αποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο μετά βίας κατέγραψε δύο ευκαιρίες, εκ των οποίων καμία στον στόχο. Συνολικά ολοκλήρωσε το ματς με οκτώ τελικές προσπάθειες (τρεις στον στόχο), έναντι έξι της ΑΕΖ (καμία στον στόχο). Η ομάδα του Λιάσου Λουκά έπιασε τον Οθέλλο στους 13 βαθμούς, όμως παρέμεινε στην 13η θέση, καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία.

Το ματς

Η Ομόνοια είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε προβάδισμα στο σκορ. Με κινητήριο μοχλό τον δραστήριο Λοΐζου και τις «φαρμακερές» εκτελέσεις κόρνερ από τον Μπέζους το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά πέταξε στα σκουπίδια 3-4 ξεκάθαρες ευκαιρίες. Στο 12’ ακυρώθηκε τέρμα του Λανγκ με κοντινό πλασέ, καθώς προηγήθηκε χέρι του Παναγιώτου. Στο 27’ ο Λοΐζου έκανε φαλτσαριστό σουτ, απέκρουσε ασταθώς ο Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γιαντάλ έκανε σωτήρια παρέμβαση σε πλασέ του Σίμιτς.

Ένα λεπτό αργότερα η Ομόνοια έχασε κραυγαλέα ευκαιρία με τον Άνταμ Λανγκ να λειτουργεί ως αμυντικός και να… διώχνει τη μπάλα αντί να τη στείλει στα δίχτυα μετά από κόρνερ του Μπέζους, αμαρκάριστος εντός της μικρής περιοχής! Στο 36’ το φαλτσαριστό σουτ του Λοΐζου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το σκηνικό ήταν διαφορετικό στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Η Ομόνοια εμφανίστηκε πολύ πιο αργή και προβλέψιμη, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις της να ανακόπτονται με σχετική ευκολία από τους γηπεδούχους, οι οποίοι μάλιστα είχαν ορισμένες καλές στιγμές με μακρινά σουτ (Κλε 78’) ή αντεπιθέσεις. Η Ομόνοια πλήρωσε την απουσία επιλογών στον πάγκο που θα έδιναν πνοή στη μεσοεπιθετική γραμμή. Χαρακτηριστικό αυτού είναι το γεγονός πως έπαιξαν ως αλλαγή ο δεξιός μπακ Ψάλτης, ο ανασταλτικός μέσος Φράνσον και ο αριστερός μπακ Λέτσγιακς. Μόνο ο Αμού (αντικατέστησε τον Λοΐζου είναι ποδοσφαιριστής με δημιουργικά χαρίσματα.

Κάπως έτσι, η Ομόνοια έγινε η πρώτη ομάδα στη σεζόν που δεν παραβίασε την εστία της ΑΕΖ. Η χειρότερη αμυνα με 47 γκολ παθητικό, κράτησε στο μηδέν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΖ (Λιάσος Λουκά): Μιλοσάβλιεβιτς, Παστελλής, Γιαντάλ, Χρίστου (67′ Κ. Αντωνίου), Ρουίζ, Σλόγκαρ (77′ Ματόνγκο), Ρέινολντς, Κάστρο, Χατζηβασίλης (56′ Kλε), Σαρφό, Σιφναίος (67′ Γιουσούφ).

Ομόνοια (Τσέτιλ Ρέιχνταλ): Φαμπιάνο, Μάθιους (65′ Ψάλτης), Λανγκ, Μίλετιτς, Παναγιώτου (80′ Λέτσγιακς), Κούσουλος, Χαραλάμπους (65′ Φράνσον), Λοΐζου (72′ Αμού), Σίμιτς, Μπεζούς, Κακουλλής.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Xατζηβασίλης / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: VITEX – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Νταμιάν Σίλβεστρακ (Πολωνία)

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

7′ Σουτ του Χαραλάμπους μετά από πάσα του Λοΐζου η μπάλα στην αγκαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς.

12′ Ακυρώνεται γκολ της Ομόνοιας με τον Λανγκ για χέρι του Παναγιώτου. Επικυρώθηκε η απόφαση του διαιτητή από το VAR.

20′ Πρώτη τελική για την ΑΕΖ. Σουτ του Σλόγκαρ από μακριά, καμία ανησυχία για τον Φαμπιάνο.

27′ Η καλύτερη ευκαιρία της Ομόνοιας στο παιχνίδι. Σουτ του Λοΐζου από πλάγια θέση απέκρουσε ασταθώς ο Μιλοσάβλιεβιτς, δεύτερη προσπάθεια από τον Σίμιτς έδιωξε τη μπάλα ο Γιαντάλ.

28′ Απίστευτη ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Λανγκ να λειτουργεί ως αμυντικός και να… διώχνει τη μπάλα αντί να τη στείλει στα δίχτυα μετά από κόρνερ του Μπέζους, αμαρκάριστος εντός της μικρής περιοχής!

36′ Aπειλεί ξανά η Ομόνοια και πάλι με τον Λοΐζου πρωταγωνιστή. Μετά από πάσα του Μπέζους βρέθηκε σε θέση βολής, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά το φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό.

45′ Τέσσερα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Δύο τελικές (εκτός στόχου) για την ΑΕΖ, έξι για την Ομόνοια (τρες στον στόχο). Οι πράσινοι αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να ήταν μπροστά στο σκορ, όμως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υποροχή τους.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. 

60′ Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κούσουλος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα από πλάγια θέση, ο Μιλοσάβλιεβιτς απέκρουσε με τα πόδια.

63′ Εκτέλεση φάουλ του Μπέζους, απελπιστικά άστοχη.

73′ Εκτέλεση φάουλ του Αμού, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μιλοσάβλιεβιτς.

74′ Συρτό σουτ του Σλόγκαρ η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

78′ Μακρινό σουτ του Κλε με δύναμη η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

85′ Ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ η Ομόνοια, αλλά δεν βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του Μιλοσάβλιεβιτς.

89′ Πάσα του Αμού από δεξιά, ο Μπέζους σούταρε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ