aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑδυνατεί να κάνει το έξτρα βήμα η Ομόνοια

Αδυνατεί να κάνει το έξτρα βήμα η Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι τεράστιες αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάζει η Ομόνοια στην τρέχουσα σεζόν, τις οποίες ξεπέρασε στα ματς με φαινομενικά εύκολους αντιπάλους λόγω της επιθετικής της γραμμής, κάνοντας την ανατροπή με τη Δόξα και τον Εθνικό Άχνας, τις πλήρωσε στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Σ’ ένα ματς με δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο, η γύμνια της Ομόνοιας στην άμυνα ήταν πιο έντονη, βρέθηκε πίσω στο σκορ και από τη στιγμή που δεν αξιοποίησε πλήρως το καλό διάστημά της στο παιχνίδι (55’-80’), πλήρωσε για δεύτερη φορά τα αμυντικά της κενά και δεν απέφυγε την ήττα.

Σε άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι, που φάνταζε ικανό με επιτυχία να απογειώσει την ομάδα της Λευκωσίας, κάνοντας το βήμα προς τα μπρος, παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών. Δεν ανταποκρίθηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, ακολούθως και μετά την ισοφάριση δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της δημιουργήθηκαν για ένα δεύτερο γκολ και στη μοναδική ευκαιρία του αντιπάλου της στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε δεύτερο γκολ.

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα, η απόσταση από τις ομάδες που προπορεύονται έχει μεγαλώσει. Είναι στο -3 από τον Απόλλωνα και με μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας αφού ηττήθηκε και στα δύο ματς, στο -4 από την ΑΕΛ, στο -8 από την ΑΕΚ και στο -9 από τον ΑΠΟΕΛ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο δρόμος είναι μακρύς, όμως η εικόνα που βγάζει η Ομόνοια αμυντικά, δεν δίνει ελπίδα για κάτι καλό στη συνέχεια. Με μικρομεσαίες ομάδες τρέχει να γυρίσει το αποτέλεσμα, στα ντέρμπι τα πράγματα γίνονται πιο ζόρικα και φυσιολογικά έμεινε πίσω.

Την ίδια ώρα, ο Κάρβερ με τις επιλογές του προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου αφού σ’ ένα ντέρμπι δεν ξηλώνεις την ομάδα. Και η δικαιολογία περί διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού δεν… πιάνει. Άλλωστε, το ροτέισιον το κάνεις σε φαινομενικά εύκολα ματς και όχι σ’ ένα σημαντικό ντέρμπι.

Επίσης, στον Άγγλο τεχνικό χρεώνεται το γεγονός ότι έχουν περάσει 25 επίσημα ματς (19 στο πρωτάθλημα, 4 στην Ευρώπη, 1 στο κύπελλο) και δεν κατάφερε να φτιάξει την άμυνά του. Η ευθύνη γι’ αυτό στρέφεται και στον Νταμπίζα αφού το πρόβλημα παρουσιάστηκε από το καλοκαίρι και ενώ είμαστε στα μέσα της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου ακόμη να φέρει αμυντικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ