aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑδικαιολόγητη η μουρμούρα για την Ομόνοια

Αδικαιολόγητη η μουρμούρα για την Ομόνοια

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-20.00) ΤΗΛ. 22-744744

Αδικαιολόγητη η μουρμούρα -και όχι γκρίνια προς το παρόν- στις τάξεις των οπαδών της Ομόνοιας για τις δύο ήττες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Απόλλωνα. Ως νέα ομάδα, έπαιξε αρκετά καλά και θα μπορούσε με βάση την απόδοσή της να είχε βαθμολογικό όφελος και στα δύο.

Σε αυτό το διάστημα, του περίπου ενάμιση μήνα, η Ομόνοια έδωσε μόλις το τέταρτο της επίσημο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον προχθεσινό αντίπαλό της που ήδη έφτασε τα 14. Το «τριφύλλι» θα φτάσει στο 14ο παιχνίδι του στις 23 Δεκεμβρίου όταν θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ένωση. Δεν είναι όμως μόνο θέμα ρυθμού, ούτε υπόθεση ποιότητας. Αν θέλετε η υπεροχή που έχει ο Απόλλωνας στον τομέα των δεξιοτήτων εξισορροπήθηκε από την κούραση του αγώνα με τη Μαρσέϊγ, τις απουσίες και ό,τι έπαιζε εκτός έδρας.

Άρα, τι μέτρησε περισσότερο; Ο χρόνος. Αυτός που βοηθά μια ομάδα να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί και να αναδειχθεί. Η Ομόνοια -όπως και οι υπόλοιπες καινούριες ομάδες, η Πάφος, η Ένωση, η Αλκή, ο Ερμής που άλλαξαν συθέμελα το έμψυχο δυναμικό τους- μειονεκτούν στην παρούσα φάση έναντι των αντιπάλων που άλλαξαν μερικούς παίκτες (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Δόξα, Σαλαμίνα) ή λίγους (Απόλλων, ΑΕΚ, Ανόρθωση).

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Μαζί δεν κάνουνε και χώρια (ίσως) μπορούνε…

Είναι φανερό ότι λείπει η ομοιογένεια. Απουσιάζουν στοιχεία κυρίως μεσοεπιθετικά, τα οποία αρχίζουν να διαφαίνονται μόνο μέσα από συνεχόμενους αγώνες. Αν κάποιος εξαιρέσει τους Ντέρμπισαϊαρ και Βύντρα, που φόρεσαν τη φανέλα της 80 και 52 φορές αντίστοιχα, οι υπόλοιποι…  τρεις-τέσσερις φορές. Είναι φυσιολογικό κάπου να μην υπάρχει η σύνδεση μεταξύ τους. Ο Απόλλων έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα γιατί άρχισε προεργασία χρόνων.

Από τους 14 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο Σωφρόνης Αυγουστή, μισή ντουζίνα (Βάλε 204, Παπουλής 169, Πέδρο 144, Σακέτι 131, Βασιλείου 111, Μάγκλιτσα 104) μετρούν περισσότερες από 100 συμμετοχές. Αν προσθέσουμε τον Ρομπέρζ που έφτασε τις 95, και τους Ζελάγια (60), Σκέμπρι (56) και Μάρκοβιτς (30) που έχουν επίσης ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, τι μένει; Οι νεοφερμένοι. Ο Μπρου που τραυματίστηκε για τρίτη φορά φέτος ήδη μετρά 10, ο σκόρερ Περέιρα μία παραπάνω (11) και ο Καραγιόλ που άργησε να μπει στην ομάδα επτά.

Διαβάστε επίσης: Όταν οι κυπριακές ομάδες έμειναν «ξεκρέμαστες» από προπονητές

Στην Ομόνοια για να φτάσει κάποιος από τους βασικούς νεοφερμένους στις επτά συμμετοχές θα πρέπει να περιμένει μέχρι την 31η Οκτωβρίου, όταν θα γίνει το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο χρόνος λοιπόν! Είναι απίθανο να βρει ρυθμό ένα σύνολο ανθρώπων σε τέσσερα παιχνίδια και ειδικά όταν αυτά έχουν απόσταση μεταξύ τους 43 ημέρες. Άλλωστε ποιες ομάδες έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο νησί μας; ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ που για χρόνια διατηρούν τον βασικό κορμό τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ