aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια/Πάφος FC: Το απομακρυσμένο σενάριο αγώνα μπαράζ για την εξάδα!

Ομόνοια/Πάφος FC: Το απομακρυσμένο σενάριο αγώνα μπαράζ για την εξάδα!

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Ίσως. Όμως, δεν παύει από το να είναι υπαρκτό και εμείς το καταγράφουμε. Το βράδυ της Παρασκευής (25/2) θα βρει κάτοχο το τελευταίο εισιτήριο για την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Άρης περιμένουν την έκτη ομάδα η οποία θα συμμετάσχει στο γκρουπ πρωταθλητισμού και διεκδίκησης ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Διεκδικητές η Ομόνοια και η Πάφος FC με τα δεδομένα να είναι απλά. Η παφιακή ομάδα εάν δεν χάσει από τον Άρη θα πανηγυρίσει την ιστορική επιτυχία της συμμετοχής στην πρώτη εξάδα για πρώτη φορά. Η Ομόνοια θα εύχεται νίκη του Άρη επί της Πάφου στο «Στέλιος Κυριακίδης» και την ίδια ώρα να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι «αιωνίων».

Βεβαίως, υπάρχει και το (πολύ) απομακρυσμένο σενάριο της απόλυτης ισοβαθμίας που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο στάδιο και σε ημερομηνία που θα υποδεικνύεται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Για να συμβεί αυτό πρέπει η Πάφος FC να αναδειχθεί ισόπαλη 3-3 με τον Άρη και η Ομόνοια να συντρίψει τον ΑΠΟΕΛ με 6-0! Το ίδιο θα ισχύει σε ισοπαλία 4-4 της Πάφου με τον Άρη και νίκη των πρασίνων με 7-1 κ.ο.κ., καθώς στα προηγούμενα πέντε κριτήρια ισοβαθμίας ισχύει η απόλυτη ισοβαθμία.

Αναλυτικά τα κριτήρια κατάταξης ομάδων

Untitled 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ