aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟμόνοια - Πάφος FC: «Η Βασίλισσα κι η Σταχτοπούτα»

Ομόνοια – Πάφος FC: «Η Βασίλισσα κι η Σταχτοπούτα»

Από τη μια τα 16 τρόπαια και η 24η παρουσία σε τελικό για τους πράσινους και από την άλλη, η παρθενική παρουσία για τους γαλάζιους.

Ομόνοια και Πάφος FC συνθέτουν από το βράδυ της Τετάρτης (17/4) το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου. Ή αλλιώς, η «Βασίλισσα» του κυπριακού ποδοσφαίρου απέναντι στη «Σταχτοπούτα» του θεσμού.

Από τη μια τα 16 τρόπαια και η 24η παρουσία σε τελικό για τους πράσινους και από την άλλη, η παρθενική παρουσία για τους γαλάζιους.

Διαβάστε επίσης: Τελικός Κυπέλλου – Πότε και πού θα διεξαχθεί, τι ισχύει με τα εισιτήρια

Η Ομόνοια αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό το 1965, επικρατώντας 5-1 του Απόλλωνα, ενώ είναι η κάτοχος των δύο τελευταίων τροπαίων, έχοντας νικήσει τους Εθνικό και ΑΕΛ στους προηγούμενους.

Στον αντίποδα, οι γαλάζιοι είναι μόλις η δεύτερη ομάδα της επαρχίας Πάφου που θα αγωνιστεί στον τελικό. Η πρώτη ήταν η Πέγεια το 2009, η οποία πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της διοργάνωσης, επικρατώντας 2-0 της ΑΕΛ στο ΓΣΠ.

Στο ίδιο γήπεδο, στις 18 Μαΐου, η Πάφος FC θα προσπαθήσει να πετύχει 15 χρόνια αργότερα ό,τι και η συμπολίτισσά της.

Αναφορικά με τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο τρέχον πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο:

31/3/2024: Ομόνοια – Πάφος FC 1-1
27/1/2024: Ομόνοια – Πάφος FC 1-2
23/10/2023: Πάφος FC – Ομόνοια 0-2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ