aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – Πάφος FC 0-0: «Χ»αμένη ευκαιρία (vid)

Ομόνοια – Πάφος FC 0-0: «Χ»αμένη ευκαιρία (vid)

Την ευκαιρία να προσπεράσει τον ΑΠΟΕΛ και να «καθίσει» στη 2η θέση της βαθμολογίας έχασε η Πάφος FC, την ευκαιρία να κάνει άλμα δύο θέσεων και να βρεθεί στην 4η έχασε η Ομόνοια. Το ισόπαλο 0-0 στο ΓΣΠ, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος μάλλον δεν ικανοποίησε καμία εκ των δύο ομάδων, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν και να κερδίσουν αλλά και να χάσουν το ματς.

Στην 3η θέση με 35 βαθμούς η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος επέστρεψε στο ΓΣΠ ως αντίπαλος της Ομόνοιας για πρώτη φορά και χειροκροτήθηκε από τους φίλους των πρασίνων. Μόλις δεύτερη φορά στη σεζόν που η παφιακή ομάδα έμεινε «άσφαιρη». Στην 5η θέση το τριφύλλι με 35 βαθμούς, όσους έχει και ο Απόλλων, όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία. Για την Ομόνοια είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας με απώλεια βαθμών σε εντός έδρας παιχνίδι, μετά την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα.

Το ματς

Ισορροπημένο παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με καλό ρυθμό, αλλά αρκετά λάθη και μπόλικες προσωπικές μονομαχίες ήταν το σκηνικό στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Τέσσερις τελικές προσπάθειες κατέγραψε η Ομόνοια (μια στον στόχο), τρεις για την Πάφος FC (μια στον στόχο) με τους φιλοξενούμενους να έχουν και δοκάρι στο 2′ στην προσπάθεια του Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός ακραίος επιθετικός βγήκε σε τετ α τετ με τον Φαμπιάνο, πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του, όμως προ της γραμμής τέρματος ο Γιούστε την έδιωξε και αφού κτύπησε στο δοκάρι κατέληξε στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

Στο 28’ ο Λέτσγιακς υπέπεσε σε τραγικό λάθος, όμως η Πάφος FC δεν το εκμεταλλεύθηκε. Ο Τσέχος έδωσε λάθος πάσα, με τον Χέσταντ να κλέβει, έδωσε πάσα στον Ζάιρο, ο οποίος φάτσα με τον Φαμπιάνο δεν βρήκε στόχο! Αντέδρασε άμεσα ο Φαμπιάνο, έκανε έξοδο και έκλεισε αρκετά το οπτικό πεδίο του συμπατριώτη του. Στο 40’ η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μπάιριτς, μετά από προσπάθεια του Μπεζούς. Η μπάλα φάνηκε να κτυπά στο χέρι του αμυντικού της Πάφου, αλλά το χέρι ήταν σε φυσική θέση, κάτι για το οποίο συμφώνησε ο Πορτογάλος διαιτητής Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ και ο συμπατριώτης του VARίστας.

Ο Ίβιτσα Ίβουσιτς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πάφου φώναξε «παρών» στο 45’ και απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Μπρούνο. Δευτερόλεπτα προηγουμένως τραυματίστηκε ο Ανδρόνικος Κακουλλής, ο οποίος ένιωσε πόνο στο δικέφαλο σε μια υπερπροσπάθεια να κρατήσει εντός γηπέδου τη μπάλα.

Με ευκαιρία της Ομόνοιας άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπεζούς έκανε φαλτσαριστό μακρινό σουτ στο 51’ και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ίβουσιτς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Πάφος FC κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε την εστία της Ομόνοιας, όμως ο Φαμπιάνο υπενθύμισε σε όλους γιατί είναι ο πιο καθοριστικός ποδοσφαιριστής της σύγχρονης ιστορίας της Ομόνοιας. Στο 57’ άναψε κόκκινο σε κοντινό πλασέ του Ζάιρο, μετά από σέντρα του Ζουνίνιο, ενώ στο 72’ απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Ζουνίνιο. Στο μεσοδιάστημα, ο Κανέ (63’) σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ο Ναμ (67’) βρήκε αντίσταση από τον Κούσουλο. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Ομόνοια φλέρταρε με το γκολ, όμως ο Χαραλάμπους με μακρινό σουτ στο 89’ και ο Ανσαριφάρντ ένα λεπτό αργότερα δεν βρήκαν στόχο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Γιανίκ Φερέρα): Φαμπιάνο, Ψάλτης (85′ Μάθιους), Γιούστε, Λανγκ, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Κασάμα (64′ Μπασιρού), Κίτσος (46′ Λοΐζου), Μπρούνο, Μπεζούς (68′ Χαραλάμπους), Κακουλλής (46′ Ανσαριφάρντ).

Πάφος FC (Xένινγκ Μπεργκ): Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Πελάζιο (90+3′ Ντράγκομιρ), Κανέ, Χέσταντ (87′ Αμπντουραχίμι), Τάνκοβιτς, Ναμ, Ζάιρο.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Κασάμα, Γιούστε / Χέσταντ, Ζουνίνιο.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Φερνάνρες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Μορέιρα ντος Σάντος Αντόνιο.

AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ