aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – ΠΑΕΕΚ 4-2: Έσπασε το ρόδι ο Λένον, μα μέτρησε απώλεια! (vid)

Ομόνοια – ΠΑΕΕΚ 4-2: Έσπασε το ρόδι ο Λένον, μα μέτρησε απώλεια! (vid)

Την πρώτη νίκη της υπό τις οδηγίες του Νιλ Λένον πέτυχε η Ομόνοια, η οποία επικράτησε της ΠΑΕΕΚ με 4-2, στο ΓΣΠ, για την τέταρτη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, χάρις σε γκολ των Μάταβζ (26′), Ντίσκερουντ (53′) και Τσέποβιτς (66′, 78’). Τις υπηρεσίες του Χούμποτσαν, από τον επαναληπτικό αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ (και στο επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό), θα στερηθεί ο Ιρλανδός, λόγω της απευθείας αποβολής του στο 57′. Για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε προσωρινά ο Βαρέλα (34’) και μείωσε ο Κωμοδίκης (89’), ενώ είχαν και αυτοί αποβολή, του Ράμος (66′).

Περίπου ένα μήνα χρειάστηκε να περιμένει ο νέος προπονητής των πρασίνων για να πανηγυρίσει την παρθενική νίκη του στον πάγκο της ομάδας, και μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες. Ο Λένον είδε τους παίκτες του να έχουν αρκετή διάθεση στην επίθεση, να είναι δραστήριοι και να έχουν ένα… ξεκούραστο απόγευμα. Το σκορ, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι «τριφυλλοφόροι» ήταν πιο εύστοχοι. Δοκάρι στο 36’ είχε ο Λοίζου. Στους 36 βαθμούς και στην πρώτη θέση του Β’ γκρουπ ανέβηκε η Ομόνοια. Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Το πάλεψε ως ενός σημείου η ΠΑΕΕΚ. Στη συνέχεια όμως παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων και δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Ήταν η τέταρτη διαδοχική της ήττα και 17η συνολικά στο πρωτάθλημα. Με 15 βαθμούς παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας. Επόμενος αντίπαλος η Δόξα, τη Δευτέρα 11 Απριλίου.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Ψάλτης, Γιούστε, Χούμποτσαν, Λέτσγιακς, Μπασιρού, Ντίσκερουντ, Ζαχαρίου (45+2′ Μποτεάκ), Λοΐζου, Λοβέρα (61′ Λοβέρα), Μάταβζ (61′ Τσέποβιτς).

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Παναγιώτου, Φραγκέσκου, βαν Αμερόνγκεν, Ντίας, Κούρος, Ράμος, Α. Νεοφύτου, Χαραλάμπους (72′ Τίμερμανς), Βαρέλα (72′ Νούνιτς), Μιλτς, Καπαρτής (57′ Ενόχ).

Σκόρερ: Μάταβζ 26′, Ντίσκερουντ 53′, Τσέποβιτς 66′, 78′ / Βαρέλα 34′, Κωμοδίκης 89′

Κίτρινες: Μπασιρού / –

Αποβολές: 57′ Χούμποτσαν (απευθείας) / 66′ Ράμος (δεύτερη κίτρινη).

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Μπήκε με διάθεση για επίθεση η Ομόνοια στο ξεκίνημα.

9′ Σουτ του Λοβέρα εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Παναγιώτου. Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς.

11′ Κεφαλιά του Γιούστε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λοβέρα. Έφυγε έξω.

14′ Εντός περιοχής σουτ του Λοίζου, κόντραρε και βγήκε κόρνερ η μπάλα.

15′ Νέα κεφαλιά του Γιούστε, μετά από κόρνερ του Λοβέρα. Την τελευταία στιγμή ο βαν Αμερόνγκεν, έδιωξε σε κόρνερ.

26′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια, με τον Μάταβζ. Ο Σλοβένος βρέθηκε απέναντι από τον Παναγιώτου, μετά από πολύ όμορφη πάσα του Ζαχαρίου και πλάσαρε εύστοχα.

31′ Από μια κίτρινη κάρτα σε Μπασιρού και Ράμος, για μεταξύ τους αψιμαχία.

34′ ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει η ΠΑΕΕΚ, με τον Βαρέλα. Λάθος του Χούμποτσαν, έκλεψε ο Μιλτς και έδωσε ωραία στον Ουρουγουανό, που βγήκε τετ α τετ με τον Φαμπιάνο και τελείωσε ιδανικά τη φάση.

36′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Πολύ όμορφη ατομική ενέργεια του Λοίζου, που σούταρε από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45+2′ Αναγκαστική αλλαγή για την Ομόνοια. Αποχώρησε τραυματίας ο Ζαχαρίου, στη θέση του ο Μποτεάκ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

53′ ΓΚΟΛ 2-1 Προβάδισμα ξανά για την Ομόνοια, με τον Ντίσκερουντ. Ο Μποτεάκ έδωσε στον Λέτσγιακς και αυτός με τη σειρά του γύρισε στην καρδιά της άμυνας της ΠΑΕΕΚ. Ο Νορβηγός ήταν εκεί και πλάσαρε στην κίνηση, νικώντας τον Παναγιώτου.

57′ Με δέκα η Ομόνοια. Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Χούμποτσαν, για δυνατό φάουλ στον Καπαρτή. Αποχώρησε με το φορείο ο Κύπριος επιθετικός. Ο VARίστας Γιώργος Νικολάου «συνέλαβε» τον Χούμποτσαν και ήταν αυτός που κάλεσε τον διαιτητή Χατζηγεωργίου στο on field review. Χάνει τα επόμενα δύο ματς της ομάδα του ο Σλοβάκος αμυντικός, με Ολυμπιακό και ΑΕΛ (επαναληπτικός κυπέλλου). Ενόχ στη θέση του Καπαρτή.

61′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Λανγκ αντί Λοβέρα και Τσέποβιτς αντί Μάταβζ.

66′ ΓΚΟΛ 3-1 Προβάδισμα δύο τερμάτων για την Ομόνοια, με τον Τσέποβιτς. Όμορφη ατομική ενέργεια του Λοίζου, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Σέρβο, που από πολύ κοντά με πλασέ είχε εύκολο έργο.

68′ Και η ΠΑΕΕΚ με δέκα παίκτες. Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ράμος, για φάουλ στον Λέτσγιακς.

71′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Παναγιώτου και Χαραλάμπους στις θέσεις των Ψάλτη και Ντίσκερουντ αντίστοιχα.

72′ Διπλή αλλαγή και για την ΠΑΕΕΚ. Νούνιτς και Τίμερμανς αντί Βαρέλα και Χαραλάμπους.

78′ ΓΚΟΛ 4-1 Τέταρτο γκολ για την Ομόνοια, με το δεύτερο προσωπικό του Τσέποβιτς. Ο Σέρβος πήρε το ριμπάουντ στο σουτ του Λοίζου και σε κενή εστία ήταν εύστοχος.

84′ «Όχι» του Φαμπιάνο στον Ενόχ, που βρέθηκε απέναντι του μετά από κάθετη του Ντίας.

89′ ΓΚΟΛ 4-2 Μειώνει η ΠΑΕΕΚ με τον Κωμοδίκη. Έκανε την όμορφη ατομική ενέργεια ο Κύπριος ποδοσφαιριστής και πλάσαρε υποδειγματικά τον Φαμπιάνο.

– Πέντε λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ