aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – ΠΑΕΕΚ 2-1: Ξεμπούκωσε ο Τσέποβιτς, άνθισε το «τριφύλλι» (vid)

Ομόνοια – ΠΑΕΕΚ 2-1: Ξεμπούκωσε ο Τσέποβιτς, άνθισε το «τριφύλλι» (vid)

Δύσκολη, αγχωτική και συνάμα πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Ομόνοια, επικρατώντας με 2-1 της ΠΑΕΕΚ στο ΓΣΠ, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. «Ξεμπούκωσε» ο Τσέποβιτς, που με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, δύο μήνες μετά, στο 79’ ήταν αυτός που λύτρωσε τους πράσινους. Ο Κακουλλής (55’) ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, και ο Νάντο (58’) αυτός που ισοφάρισε προσωρινά για την προσφυγική ομάδα.

Επέστρεψε στις νίκες, για το πρωτάθλημα, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, το «τριφύλλι». Ανέβασαν ρυθμό οι πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το κακό πρόσωπο που εμφάνισαν στο πρώτο, και έφτασαν στην όγδοη φετινή νίκης τους. Ανέβηκαν στους 27 βαθμούς και την τέταρτη θέση, προσπερνώντας την Ανόρθωση, που με τρεις αγώνες λιγότερους, έπεσε στην πέμπτη θέση με 25 βαθμούς. Στους οκτώ βαθμούς η απόσταση από την κορυφή και τον Απόλλωνα, που έχει 35. Επόμενος αντίπαλος η Ανόρθωση, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για τη 19η αγωνιστική.

Πάλεψε η ομάδα της Κερύνειας, ήταν άκρως μαχητική, δεν τα κατάφερε όμως να γλυτώσει την ήττα. Ήταν η τρίτη ήττα στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος, και ένατη συνολικά στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Παραμένει καθηλωμένη στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, και στο -4 από την «ασφαλή» ζώνη. Επόμενος αντίπαλος η Πάφος FC, την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιανουάριου στο Μακάρειο.

Το ματς

Γρήγορα θα ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο ρυθμός ήταν αργός και οι καλές στιγμές ελάχιστες. Η Ομόνοια είχε στην κατοχή της τον έλεγχο της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια, η ΠΑΕΕΚ όμως αμύνθηκε μαζικά και πολύ καλά, κλείνοντας τους διαδρόμους και χωρίς να της επιτρέπει να απειλήσει. Από την πλευρά της η προσφυγική ομάδα, επιχείρησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων, χωρίς ιδιαίτερη όμως επιτυχία. Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου (42’), σημειώθηκε η μοναδική πολύ καλή στιγμή του. Μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Μποτεάκ, ο Ντίσκερουντ προσπάθησε με τακουνάκι να σκοράρει, πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Φραγκέσκου και απομάκρυνε.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν φάσεις, γκολ και συγκινήσεις. Η Ομόνοια ανέβασε ρυθμό, έβαλε πίεση στην ΠΑΕΕΚ και έψαξε το γκολ. Κατάφερενα το βρει γρήγορα, στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, με τον Κακουλλή στο 55’ να «εκτελεί» εκτός περιοχής τον Πρόσεκ, μετά από λάθος του Σουμαόρο και κλέψιμο του Κύπριου διεθνή. Είχαν την άμεση απάντηση οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι με τον Νάντο έφεραν το ματς στα ίσα στο 58’. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία ανάμεσα σε Φαμπιάνο και Ψάλτη, «τρύπωσε» ανάμεσα τους και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, μετά το γύρισμα του Μπάμπιτς.

Πίεσαν ακόμα περισσότερο οι πράσινοι μετά το γκολ της ισοφάρισης. Με το τρίτο γκολ του Τσέποβιτς, και πρώτο μετά από δύο μήνες και τρεις ημέρες, προηγήθηκαν εκ νέου. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μποτεάκ στο 79′, ο Σέρβος επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πρόσεκ και έβαλε ξανά την ομάδα της Λευκωσίας σε θέση οδηγού, διαμορφώνοντας το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Ψάλτης, Γιούστε, Παναγιώτου, Λέτσγιακς, Ντίσκερουντ, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Λοϊζου, Ασάντε (46′ Τσέποβιτς), Κακουλλής (88′ Χαραλάμπους).

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόζεκ, Δημητρίου, Φραγκέσκου, Ομπανόρ, Κούρος, Ντίας (75′ Αριστοτέλους), Σουμαόρο (86′ Κωμοδίκης), Νάντο (86′ Μιλτς), Ενόχ, Μπάμπιτς (63′ Χαραλάμπους), Καπαρτής (75′ Βαρέλα).

Σκόρερ: Κακουλλής 55′, Τσέποβιτς 79′ / Νάντο 58′

Κίτρινες: Λοίζου / Ντίας, Κούρος, Νάντο, Ενόχ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΑΕΤΡΗΣΗΣ

2′ Κίτρινη στον Ντίας, για φάουλ στον Μποτεάκ.

– Χωρίς φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με την Ομόνοια να έχει την πρωτοβουλία αλλά να μην απειλεί.

14′ Πρώτη τελική στο ματς, είναι για την ΠΑΕΕΚ. Με τον Μπάμπιτς να κάνει την ατομική ενέργεια και να σουτάρει εκτός περιοχής, μπλόκαρε εύκολα ο Φαμπιάνο.

18′ Ωραία πέρασε στον Λοίζου ο Ασάντε. Καθυστέρησε και έχασε την μπάλα ο νεαρός. Στην αντεπίθεση η ΠΑΕΕΚ, με τον Καπαρτή να κάνει το σουτ, που κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

27′ Πολύ μακρινό σουτ του Νάντο, άστοχο.

– Στο 52% η κατοχή για την Ομόνοια, στο 48% για την ΠΑΕΕΚ.

– Μαζικά αμύνεται η ΠΑΕΕΚ, έκλεισε όλους τους διαδρόμους για την Ομόνοια, που έχει την μπάλα αλλά δεν μπορεί να απειλήσει.

42′ Εκτελέστηκε το κόρνερ από τον Μποτεάκ, προσπάθησε με τακουνάκι ο Ντίσκερουντ στο πρώτο δοκάρι να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Λίγο πριν περάσει τη γραμμή, πρόλαβε ο Φραγκέσκου και απομάκρυνε.

43′ Κίτρινη κάρτα στον Λοίζου.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για την Ομόνοια, Τσέποβιτς αντί του Ασάντε.

48′ Καλή στιγμή για την ΠΑΕΕΚ, με τον Μπάμπιτς να γίνεται κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, καθυστέρησε όμως και κλείστηκε, κέρδισε όμως το κόρνερ.

49′ Κίτρινη κάρτα στον Κούρο.

55′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια, με τον Κακουλλή. Πανέμορφο γκολ από τον Κύπριο διεθνή, που έκλεψε από τον Σουμαόρο λίγο εκτός περιοχής και έκανε το σουτ, «εκτελώντας» τον Πρόσεκ.

58′ ΓΚΟΛ 1-1 Άμεση απάντηση για την ΠΑΕΕΚ, στα ίσα το ματς με τον Νάντο. Ο Μπάμπιτς γύρισε την κατάλληλη στιγμή, με τον Βραζιλιάνο να «τρυπώνει» ανάμεσα σε Φαμπιάνο και Ψάλτη και από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Ολιγωρία στην άμυνα της Ομόνοιας.

62′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια, με τον Μποτεάκ να γυρίζει στον Κακουλλή, ο οποίος με τον Πρόσεκ εκτός θέσης δεν μπόρεσε με το κεφάλι να σκοράρει.

63′ Χαραλάμπους αντί Μπάμπιτς.

68′ Κεφαλιά του Γιούστε, μετά από εκτέλεση φάουλ, ήταν πολύ άστοχη.

70′ Νέα καλή στιγμή για την Ομόνοια, με τον Κακουλλή να παίρνει την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μποτεάκ και να στέλνει την μπάλα άουτ.

– Στο 52% η κατοχή για την Ομόνοια, στο 48% για την ΠΑΕΕΚ.

75′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ, Αριστοτέλους και Βαρέλα αντί των Ντίας και Καπαρτή.

77′ Καλή στιγμή και για την ΠΑΕΕΚ, που έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Αριστοτέλους να σεντράρει και τον Νάντο να κάνει την κεφαλιά. Έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Φαμπιάνο.

78′ Κίτρινη κάρτα στον Νάντο.

78′ Μια ακόμα κίτρινη κάρτα για την ΠΑΕΕΚ, στον Ενόχ, για φάουλ στον Λέτσγιακς.

79′ ΓΚΟΛ 2-1 Ξανά μπροστά στο σκορ η Ομόνοια, με τον Τσέποβιτς. Μετά από εκτέλεση του φάουλ του Μποτεάκ, ο Σέρβος επιθετικός με κεφαλιά έβαλε ξανά τους πράσινους σε θέση οδηγού.

84′ Δεν πρόλαβε ο Νάντο με προβολή να σκοράρει, πέρασε η μπάλα.

86′ Διπλή αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ, Κωμοδίκης αντί Σουμαόρο και Μιλτς αντί Νάντο.

88′ Χαραλάμπους αντί Κακουλλή.

– Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ