aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟμόνοια - Ολυμπιακός 1-1: Αντίο με γκολ στα χασομέρια (vid)

Ομόνοια – Ολυμπιακός 1-1: Αντίο με γκολ στα χασομέρια (vid)

Ομόνοια και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με γκολ που σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά. Αρχικά, ο Σάββα έδωσε το προβάδισμα στους πράσινους στο 85’ και έπειτα, ισοφάρισε ο Σάλι στο δεύτερο λεπτό της καθυστέρησης.

Η ομάδα του «τριφυλλιού» αποχαιρέτησε μια από τις χειρότερες παρουσίες της σε πρωτάθλημα, αφού τερμάτισε έβδομη για πρώτη φορά από το 1954 και για δεύτερη στην ιστορία της. Έχει όμως την ευκαιρία να χρυσώσει το χάπι με την κατάκτηση του κυπέλλου, αφού την Τετάρτη είναι ορισμένος ο τελικός με τον Εθνικό. Από την πλευρά τους, οι μαυροπράσινοι τερματίζουν ένατοι και αν μη τι άλλο, αποχαιρέτησε τη σεζόν με ισοπαλία.

Οι δύο ομάδες έβγαλαν την υποχρέωση για την τελευταία υποχρέωση για το πρωτάθλημα, με πολλές αλλαγές. Η μεν Ομόνοια λόγω του ότι ακολουθεί το σπουδαίας σημασίας παιχνίδι με τον Εθνικό, ο δε Ολυμπιακός επειδή έτσι κι αλλιώς δίδει χρόνο σε νεαρούς για να πάρουν παιχνίδια και εμπειρίες.

Αν και ήταν ανοικτό το παιχνίδι, δίχως σκοπιμότητες και άγχος, δεν είχε πολλές φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα, η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν το πέναλτι που αρχικά υπέδειξε ο διαιτητής και μετέπειτα «πήρε πίσω» στο 28’ για ανατροπή του Ασάντε από τον Ντιάν εκτός περιοχής.

Περισσότερες φάσεις είχε όμως το δεύτερο ημίχρονο. Στο 58′ χάθηκαν τρεις ευκαιρίες σε διάστημα δευτερολέπτων. Ο Κακουλλής είχε δύο άστοχα σουτ, το ένα μάλιστα σε άδειο τέρμα (!), ενώ ενδιαμέσως ο Τιάγκο σούταρε στα χέρια του Κυριακίδη. Επίσης, στο 71′ ο Τσέποβιτς έκανε το δύσκολο (κατέβασε την μπάλα που ήρθε από ψηλά μετά από σέντρα του Μποτεάκ και απέφυγε αμυντικό) και έχασε το εύκολο (σουτ από κοντά, η μπάλα πάνω από την εστία).

Τελικά, αφού ο Πεχλιβάνης αστόχησε (79’ κεφαλιά) και ο Κακουλλής σούταρε στα χέρια του Μολ (82’), στο 85’ έδωσε τη λύση ο Σάββα με κοντινό πλασέ έπειτα από συρτή σέντρα του Μποτεάκ. Ωστόσο, ο Σάλι είπε την τελευταία λέξη σκοράροντας στο 90’+2 με πλασέ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Κυριακίδης, Χούμποτσαν, Γιούστε (78′ Παναγιώτου), Λανγκ, Ψάλτης (66′ Σάββα), Μπασιρού (46′ Ασιμένος), Χαραλάμπους, Ασάντε (66′ Τσέποβιτς), Μποτεάκ, Ζαχαρίου (66′ Λοβέρα), Κακουλλής.

Ολυμπιακός (Νεντίμ Τούτιτς): Μολ, Σαμπίνια (74′ Φώτη), Μποβέδα, Χριστοδούλου (73′ Καραγιάννης), Ευτυχίδης (46′ Σάλι), Πεχβλιβάνης, Σάββα (46′ Τιάγκο), Κονφέ, Ντιάν, Νανίσιο, Χαραλάμπους (61′ Γουίλσον).

Σκόρερ: Σάββα 85′ / Σάλι 90’+2

Κίτρινες: Κακουλλής, Ζαχαρίου / Κονφέ, Ντιάν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια.

4ος: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

20′ Χωρίς φάσεις αν και είναι ανοικτό το παιχνίδι, καθώς οι ομάδες τα χαλούν όταν φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή.

26′ Πέναλτι για ανατροπή του Ασάντε από τον Ντιάν.

28′ Με παρέμβαση του VAR, αλλάξει η απόφαση και δείχνει φάουλ εκτός περιοχής.

45′ +2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

58′ Ζωήρεψε το παιχνίδι και χάθηκαν τρεις ευκαιρίες σε διάστημα δευτερολέπτων. Ο Κακουλλής έχασε δύο φάσεις με άστοχα σουτ, η μία σε άδειο τέρμα (!), ενώ ενδιαμέσως ο Τιάγκο σούταρε στα χέρια του Κυριακίδη.

71′ Καλό κατέβασμα από τον Τσέποβιτς μετά από σέντρα του Μποτεάκ, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

79′ Αστοχη κεφαλιά του Πεχλιβάνη από κοντά, μετά από σέντρα του Σάλι.

82′ Εκτός περιοχής σουτ του Κακουλλή, η μπάλα στα χέρια του Μολ.

85′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Σάββα άνοιξε στο σκορ με κοντινό σουτ, έπειτα από συρτή σέντρα του Μποτεάκ.

90’+2 ΓΚΟΛ 1-1! Ο Σάλι βγήκε στο τετ α τετ και σούταρε στα δίχτυα, το γκολ ακυρώθηκε αρχικά, αλλά μετά από έλεγχο του VAR μέτρησε.

90’+5 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ