aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟμόνοια: Ο Σίμιτς άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης!

Ομόνοια: Ο Σίμιτς άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης!

Η Ομόνοια κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ με γκολ του Σέρβου και «κλείδωσε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Παρά το γεγονός πως δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα θεάτος, η μάχη ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ, είχε συναρπαστική ροή έως το φινάλε, με τον Σίμιτς να αναδεικνύεται -εν τέλει- πρόσωπο του ματς! Η ομάδα του Αναστασίου, επικράτησε για δεύτερη φορά με 1-0 του «αιωνίου» αντιπάλου στα πλέι οφ, σφραγίζοντας αυτομάτως την τρίτη θέση στη βαθμολογία, κάτι που απογείωσε τους Ομονοιάτες…

Ο αγώνας στο ΓΣΠ ήταν κάτι παραπάνω από απλό παιχνίδι· ήταν κατάθεση ψυχής και πάθους. Η Ομόνοια είχε ήδη καταφέρει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ μία φορά στα πλέι οφ, αλλά η δεύτερη νίκη ήρθε να επιβεβαιώσει την κατακόρυφη άνοδο της επί ημερών Αναστασίου. Με γκολ στο 69’, άνοιξε το σκορ με τον Σέρβο εξτρέμ και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, αναδεικνύοντας την αδιαμφισβήτητη ποιότητά της στις μεγάλες στιγμές.

Μετά τη νίκη αυτή, η έφτασε τους 68 βαθμούς και «κλείδωσε» την τρίτη θέση. Οι πράσινοι στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα αναζητήσουν το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση. Η πορεία τους στο κύπελλο είναι ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την υπεροχή τους και να αναβαθμίσουν το εισιτήριο για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Δηλαδή, από το Κόνφερενς Λιγκ να «πετάξουν» στο Γιουρόπα.

Οι γαλαζοκίτρινοι του ΑΠΟΕΛ παρά την ήττα, παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ, η οποία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ανόρθωσης (1-1). Με το πλεονέκτημα στις αναμετρήσεις με τους Λαρνακείς, διατηρούν το προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο. Παρά την ήττα, στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο ΓΣΠ, έχουν την πολυτέλεια δύο αποτελεσμάτων. Σε έναν τελικό τίτλου που απασχολεί πλέον κάθε ΑΠΟΕΛίστα.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα ήταν προϊόν (και) πίεσης. Ένα λάθος του Κοσταντίνοφ άνοιξε τον δρόμο για τον Σεμέδο, ο οποίος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μπέλετς να αποκρούσει ασταθώς, με τον Σίμιτς να είναι εκεί για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να απαντήσει αποτελεσματικά και να ισοφαρίσει. Για να ακριβολογούμε, στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σα Πίντο δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, με την Ομόνοια να εμφανίζεται εμφανώς πιο απαιτητική.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε ως τεράστια ευκαιρία το δοκάρι του Κβιλιτάια στο 29’. Εμφανίστηκε, εν ολίγοις, διπρόσωπος. Όπως και  αντίπαλός του. Το σύνολο του Αναστασίου στο πρώτο ημίχρονο ήταν συνέχεια της μέτριας εικόνας που παρουσίασε στην Αρένα με την ΑΕΚ. Ένα μακρινό σουτ του Κούσουλου δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του 45λέπτου ήταν η μοναδική τελική. Στο δεύτερο ημίχρονο, μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Η Ομόνοια ήταν πιο απαιτητική και έφτασε στο ζητούμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ