aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια: Ο λόγος που ζήτησε να κατακυρωθεί υπέρ της τον ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ

Ομόνοια: Ο λόγος που ζήτησε να κατακυρωθεί υπέρ της τον ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ

Την εφαρμογή της προκήρυξης του πρωταθλήματος με την κατακύρωση του διακοπέντα αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ υπέρ της με σκορ 3-0 ζήτησε η Ομόνοια. Όπως αποκάλυψε το Goal.com.cy οι πράσινοι με επιστολή τους στην ΚΟΠ το πρωί της Παρασκευής υπέβαλαν ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ που διακόπηκε στο 17’, λόγω χαμηλής ορατότητας.

Με βάσει το άρθρο 47 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ δεν πρόκειται να εξεταστεί οτιδήποτε   από τα νομικά σώματα της ΚΟΠ γιατί η επιστολή της Ομόνοιας στάλθηκε εκτός χρονικού πλαισίου (δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

Στην Ομόνοια δηλώνουν ότι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι σύμφωνα με την προκήρυξη η ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα ήταν στον ΑΠΟΕΛ (γηπεδούχος ομάδα), συνεπώς ο αγώνας θα έπρεπε να κατακυρωθεί υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας με σκορ 3-0, όμως δεν ήθελαν να διεκδικήσουν τον αγώνα εκτός γηπέδου. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρίου.

«Έχουμε αποδείξει, πέραν πάσας αμφιβολίας, με τις ενέργειες και τις πράξεις μας, ότι είχαμε όλη την καλή διάθεση για να μην πάρουμε το θέμα στα άκρα και προτείναμε αρκετές εναλλακτικές λύσεις – κάποιες από τις οποίες με δικό μας κόστος – ώστε ο αγώνας να ολοκληρωθεί κανονικά στο γήπεδο», σημείωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του «τριφυλλιού» και εξήγησε τη λογική της επιστολής που στάλθηκε το πρωί της Παρασκευής για εφαρμογή της προκήρυξης και κατακύρωση του αγώνα υπέρ της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Νεοφυτίδης στο «Goal»: «Δεν θέλουν να παίξουν 26 Δεκεμβρίου παίκτες του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας»

«Στο τέλος της ημέρας έχουμε θυματοποιηθεί. Συνεπώς, στο σημείο που έχουμε φτάσει και αφού είναι πλέον ξεκάθαρο πως με την απόφαση να διεξαχθεί ο αγώνας στις 26 Δεκεμβρίου δεν διαφυλάσσεται ο ίσος και δίκαιος ανταγωνισμός, αλλά αντίθετα πρόκειται για μια μεροληπτική απόφαση που πλήττει τη μια ομάδα και ευνοεί την άλλη, ναι, η ΚΟΠ οφείλει να συμπεριφερθεί ως η διοργανώτρια αρχή, οφείλει να κάνει τη δουλειά της σωστά και να κάνει το αυτονόητο, να εφαρμόσει την προκήρυξη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ