aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟμόνοια – Νέα Σαλαμίνα 4-0: Τέσσερα και λίγα ήταν… (vid)

Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα 4-0: Τέσσερα και λίγα ήταν… (vid)

Ιδανική πρεμιέρα για την Ομόνοια, που ξέσπασε στη Νέα Σαλαμίνα με «τεσσάρα» μετά τον αποκλεισμός από την Μίντιλαντ στο Κόνφερενς Λιγκ. Οι πράσινοι ήταν καταφανώς ανώτεροι, δημιουργικοί και έθελξαν με την εμφάνιση τους.

Έφτιαξαν σωρεία ευκαιριών και μπορούσαν για πολύ μεγαλύτερο σκορ, όμως ο Μελίσσας είπε «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις στους επιθετικούς του «τριφυλλιού», ενώ σε άλλες ήταν άστοχοι. Δύο γκολ πέτυχε ο Κακουλλής, που πέρασε στο 68’ στο παιχνίδι και «χτύπησε» στο 73’ και στο 80’. Τα άλλα δύο γκολ προήλθαν από ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές, αρχικά από τον Λέουκο (19’) και από τον Ντάτκοβιτς (78’). Ο Λέουκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (58’), εξέλιξη που επέτρεψε στην Ομόνοια να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση και να φθάσει στο ευρύ σκορ. Η Νέα Σαλαμίνα απογοήτευσε με την παρουσία της και ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Λέουκο παραδόθηκε στις ορέξεις των επιθετικών της Ομόνοιας.

Επιθετικός μονόλογος της Ομόνοιας ήταν το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ. Οι πράσινοι θέλησαν από την αρχή να επιβάλουν τον ρυθμό τους και το πέτυχαν σχεδόν στον απόλυτο βαθμό παρόλο που είχαν απέναντί τους έναν καλοστημένο αμυντικά αντίπαλο. Το γκολ με το οποίο πήραν προβάδισμα μπορεί να ήλθε από αντίπαλο (Λέουκο 19’), όμως είχαν καλές στιγμές και αρκετές προϋποθέσεις για να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Ωστόσο, ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Ενδεικτικό ότι είχαν πέντε τελικές προσπάθειες από τις οποίες μόλις η μια ήταν στο στόχο, αυτή που έγινε γκολ. Η Νέα Σαλαμίνα έδειξε εξ αρχής πως είχε πρόθεση να περιμένει την Ομόνοια και να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις. Όμως δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να βγει ορθόδοξα στην επίθεση, ακόμη κι όταν υπάρχει ανοιχτοί χώροι. Απείλησε μόλις μια φορά με τον Κουμουρή, σ’ ένα άστοχο σουτ.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν περίπου η ίδια, παρόλο που η Νέα Σαλαμίνα θέλησε στο ξεκίνημα να ανέβει πιο ψηλά κα να πιέσει. Η αποβολή του Λέουκο (58’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα της χάλασε τα σχέδια, με την Ομόνοια να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα και να ασκεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Έφτιαξε ξεκάθαρες ευκαιρίες, όμως ο Μελίσσας ήταν σε εξαιρετική βραδιά και είπε «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις στους επιθετικούς του «τριφυλλιού». Το δεύτερο γκολ που έψαχνε με μανία η Ομόνοια ήλθε από τον Κακουλλή (73’), ποδοσφαιριστής που πέρασε στον αγώνα έξι λεπτά προηγουμένως (68’). Η Ομόνοια δεν σταμάτησε, πίεζε και για άλλα γκολ, φθάνοντας σε άλλα δύο με αυτογκόλ του Ντάτκοβιτς (78’) και δεύτερο προσωπικό του Κακουλλή (80’).

Η TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς, Κουλιμπαλί, Μαρκίνιος, Μπασιρού (76′ Κούσουλος), Χαραλάμπους (68′ Κασάμα), Μπέζους, Σίμιτς (76′ Λοϊζου), Σεμέδο (80′ Ζαχαρίου), Ανσαριφάρντ (68′ Κακουλλής).

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Τσέλεα (28′ Ντιακιτέ), Ντάτκοβιτς, Λέουκο, Νάρσινγκ (64′ Κουζμάνοβιτς), Μιγκελίτο (64′ Κατσιάρης), Κουμουρής (46′ Φερνάντες), Μπεχαράνο, Καρλίτος (82′ Ντα Σίλβα), Ντορεγκαράι.

Σκόρερ: Λέουκο 19′ (αυτ.), Κακουλλής 73′, 80′, Ντάτκοβιτς 78′ (αυτ.) / –

Κίτρινες: Χαραλάμπους / Καρλίτος, Ντιακιτέ

Αποβολές: – / Λέουκο (2η κίτρινη)

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

Β’ Βοηθός: Ιακώβου Χαράλαμπος

4ος: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Κώστα Ροβέρτος

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ