aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟμόνοια και ΑΕΚ μοίρασαν και τα ψίχουλα

Ομόνοια και ΑΕΚ μοίρασαν και τα ψίχουλα

Σε ένα ματς που είχε ρυθμό, ένταση και πάθος, Ομόνοια και ΑΕΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, πέτυχαν από ένα γκολ μέσα σε ένα μόλις δίλεπτο (Παπουλής 79’ /Μάμας 78΄), με τον ουσιαστικό «νικητή» να είναι κάτοικος Λάρνακας, έχοντας ως προίκα το +11 από τους πρωτευουσιάνους. Μέτριο προς καλό το ντέρμπι δεν έβγαλε φάσεις με το «τσουβάλι» μπροστά από τις δύο εστίες, με τους κιτρινοπράσινους να πετυχαίνουν τον πρωταρχικό στόχο. Δηλαδή, να φύγουν αλώβητοι από το ΓΣΠ. Έφτασαν στους 28 βαθμούς, ανέβηκαν εκ νέου στο ρετιρέ μετά από τέσσερις αγωνιστικές (έστω και με συγκάτοικο τον Απόλλωνα) κι εκεί θέλουν να παραμείνουν αμέσως μετά το τελευταίο παιχνίδι που θα δώσουν για το 2021 απέναντι στην Πάφος FC, την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Ομόνοια πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία για να μειώσει σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες και να διατηρηθεί παραλλήλως στο τέταρτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Υποχώρησε μία θέση με το πέρας της 13ης αγωνιστικής. Διακόπηκε το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων με μηδέν παθητικό για το σύνολο του Μπεργκ, το οποίο καλείται να ανασυνταχθεί, απαντώντας με νίκη στο κυριακάτικο ματς με τη Δόξα, ώστε να οδηγηθεί υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (26/12).

Ο ψεσινός αγώνας κύλησε σε μία λεπτή γραμμή, με τους παίκτες να διατηρούν συγκεντρωμένα την τακτική των προπονητών τους, έψαχναν τον κενό χώρο για να δημιουργήσουν τα ρήγματα, με το ενδιαφέρον να μένει αμείωτο μέχρι το φινάλε. Είχε όλα τα στοιχεία ενός ιδιαίτερα σημαντικού 90λεπτου, πέντε κίτρινες, νεύρα προς το φινάλε και μία αποβολή του Λουγκρίδη (προπονητή τερματοφυλάκων της Ομόνοιας).

Το επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παρά την προσπάθεια και τις κινήσεις στη σκακιέρα των κόουτς, έως το 77ο λεπτό, οι καλές φάσεις προήλθαν από εκτέλεση κόρνερ. Δείγμα της καλής ανασταλτικής συμπεριφοράς των μονομάχων και των ταχύτατων επιστροφών όταν χανόταν η μπάλα στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης τους. Τρεις φάσεις εκκόλαψαν οι γηπεδούχοι μετά από κόρνερ, με πιο σημαντική αυτή στο 26΄, όταν ο Γκόμεθ επιχείρησε να αιφνιδιάσει, βλέποντας την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στις άλλες δύο, οι κεφαλιές των Ντίσκερουντ (31’) και Τσέποβιτς (47΄) δεν βρήκαν στόχο. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία, όταν οι Τρισκόφσκι και Τόμοβιτς δεν σημάδεψαν σωστά (34΄).

Η Ομόνοια, μετά το γκολ της ισοφάρισης, «κέρδισε μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μάλιστα τρεις ευκαιρίες για να φέρει τα κάτω-πάνω (Παπουλής 79΄, Τζιωνής 82΄, 85΄). Παρουσιάστηκε πολύ πιο απαιτητική στο τελευταίο σκέλος του ντέρμπι, με την ΑΕΚ να περιορίζεται σε δεύτερο ρόλο, παρόλο που θα μπορούσε να «κλέψει» το τρίποντο, ωστόσο ο Μάμας δεν σημάδεψε σωστά, τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ