aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΟμόνοια – Εθνικός 1-0: Ο Κακουλλής τον «έσπρωξε» προς τη Β’ Κατηγορία

Ομόνοια – Εθνικός 1-0: Ο Κακουλλής τον «έσπρωξε» προς τη Β’ Κατηγορία

Με γκολ του Ανδρόνικου Κακουλλή (83’) η Ομόνοια επικράτησε του Εθνικού Άχνας με 1-0, για την έκτη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος και τον «έσπρωξε» πιο κοντά στη Β’ Κατηγορία. Με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους παρατάχθηκαν οι πράσινοι. Ο Νιλ Λένον έδωσε την «ανάσες» στους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την περασμένη Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΛ, και ταυτόχρονα έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς και «εφεδρείες».

Δεύτερη νίκη για την ομάδα της Λευκωσίας στο Β’ Γκρουπ. Ανέβηκε στους 39 και στην πρώτη θέση του ομίλου. Επόμενος αντίπαλος, η Δόξα την Κυριακή 1η Μαΐου.

17η ήττα στο πρωτάθλημα για την προσφυγική ομάδα και δεύτερη διαδοχική. Παραμένει στους 20 βαθμούς και στο -8 από την ασφαλή ζώνη (έχοντας αγώνα λιγότερο). Το έργο της για παραμονή πλέον δυσκολεύει σημαντικά.

Το ματς

Ελάχιστες ήταν οι καλές ευκαιρίες για Ομόνοια και Εθνικό Άχνας στο πρώτο ημίχρονο. Σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία και έφταναν με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή. Πρώτοι απείλησαν οι φιλοξενούμενοι, μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ζάκπα, με τους πράσινους να «απαντούν» στις καλές στιγμές με τον Μποτεάκ στο 35’.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αν και η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ο Εθνικός ήταν αυτός που απείλησε ξανά πρώτος με τον Ζάκπα (77’). Έξι λεπτά αργότερα (83’) οι πράσινοι με τον Κακουλή άνοιξαν το σκορ, στην πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Λοίζου. Το 1-0 που διαμορφώθηκε έμεινε μέχρι τέλους…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Κυριακίδης, Χούμποτσαν(57′ Σέχου), Λανγκ, Παναγιώτου, Κίκο, Χαραλάμπους, Μπασιρού (46′ Ντίσκερουντ), Χρίστου (57′ Λοίζου), Μποτεάκ (82′ Σάββα), Λοβέρα (74′ Παπουλής), Κακουλλής.

Εθνικός (Αντρέι Ράζριτς): Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Άδωνη, Περατικός, Ιωάννου, Άμπραχαμ, Χουντόμπιακ, Μάζουρεκ (59′ Ντόλεζαλ), Ζάκπα, Μ. Ηλία (90+1′ Ελουντού), Ντούρις.

Σκόρερ: Κακουλλής 83′ / –

Κίτρινες: Χαραλάμπους, Σέχου / Μ. Ηλία.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης.

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Ωραία ενέργεια του Μ. Ηλία που μπήκε στην περιοχή της Ομόνοιας, βγήκε και μάζεψε ο Κυριακίδης.

8′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Μάζουρεκ έκανε την ατομική ενέργεια και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ζάκπα, που βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη. Του είπε «όχι» ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας.

13′ Κίτρινη κάρτα στον Μ. Ηλία, για σκληρό φάουλ στον Κίκο.

– Ισορροπημένο ματς, χωρίς ευκαιρίες.

31′ Απειλεί ξανά με τον Ζάκπα ο Εθνικός. Προσπάθησε από πλάγια στην περιοχή, απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ ο Κυριακίδης.

33′ Κίτρινη στον Χαραλάμπους, για φάουλ στον Χουντόμπιακ.

34′ Κεφαλιά από τον Άδωνη, μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ. Μπλόκαρε εύκολα ο Κυριακίδης.

35′ Πρώτη ευκαιρία για την Ομόνοια, μετά από πάσα του Λοβέρα που πέρασε από τον Περατικό. Από καλή θέση ο Μποτεάκ ήταν άστοχος.

41′ Εκτός περιοχής σουτ του Λοβέρα, άστοχο.

45′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποτεάκ, εύκολα ο Χριστοδούλου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Ντίσκερουντ στη θέση του Μπασιρού.

– Έχει τον έλεγχο της μπάλας η Ομόνοια, στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου.

57′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Σέχου αντί Χούμποτσαν και Λοίζου αντί Χρίστου.

59′ Ντόλεζαλ αντί Μάζουρεκ.

68′ Κεφαλιά από τον Παναγιώτου, στα χέρια του Χριστοδούλου.

70′ Υπέδειξε πέναλτι ο Θεουλή για την Ομόνοια, σε μαρκάρισμα του Άδωνη στον Μποτεάκ. Ελέγχθηκε από το VAR η φάση και τελικά υποδείχθηκε φάουλ εκτός περιοχής.

71′ Κίτρινη στον Σέχου, για φάουλ που έκανε νωρίτερα.

74′ Παπουλής στη θέση του Λοβέρα.

77′ Καλή χαμένη ευκαιρία για τον Εθνικό, ξανά με τον Ζάκπα. Μετά από ωραία πάσα του Ντούρις, βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη και έκανε το πλασέ με το αριστερό. Το ‘βγαλε ο Κύπριος τερματοφύλακας.

78′ Μπήκε επικίνδυνα ο Γκόρουπετς στην περιοχή, με τάκλιν απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μποτεάκ.

81′ Όμορφη πάσα του Κακουλλή και ενέργεια του Λοίζου στην περιοχή, γύρισε παράλληλα με την εστία. Δεν ήταν κανείς εκεί.

82′ Σάββα στη θέση του Μποτεάκ.

83’ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια, με τον Κακουλλή. Πανέμορφη κίνηση και κάθετη πάσα του Λοίζου, έδωσε πάρε-βάλε στον επιθετικό των πρασίνων, που τελείωσε ιδανικά τη φάση.

86′ Κεφαλιά του Ζάκπα, πάνω από τα δοκάρια.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ