aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μπαμ και κάτω!

Ομόνοια: Μπαμ και κάτω!

Η Ομόνοια έπεσε στην παγίδα της ΠΑΕΕΚ και του Μάκη Σεργίδη στο Μακάρειο Στάδιο… Με αυτή την πρόταση αποδίδεται εν πολλοίς η εικόνα του ψεσινού αγώνα, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η ομάδα της Κερύνειας παρουσιάστηκε άριστα στημένη, πολύ καλά διαβασμένη, έκλεισε με μαεστρία τους χώρους, δεν υπέπεσε σε σοβαρή λάθη και με γκολ του 22χρονου Ολλανδού στόπερ Μπερτ Έσελινκ στο 34ο λεπτό (φέρει ευθύνη ο Φαμπιάνο), πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη (1-0) και σπουδαιότερη στη φετινή «παρθενική» παρουσία στην Α΄ Κατηγορία.

Οι νεοφώτιστοι από την 11η θέση βρέθηκαν στην 7η, σε αντίθεση με τους πράσινους που «κατέβηκαν» στην 9η, προσγειώθηκε ανώμαλα μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα και την καλή παρουσία με τη Βασιλεία στο Κόνφερενς Λιγκ, σκορπώντας τον προβληματισμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας (ακολουθεί την Παρασκευή το ντέρμπι με την Ανόρθωση).

Οι δικαιολογίες των απουσιών (Σέχου, Μποτεάκ, Κούσουλου) και της κούρασης είναι υπαρκτές, ωστόσο η εικόνα που έβγαλαν οι «τριφυλλοφόροι» δεν ήταν η προσδοκώμενη, βάζοντας σε σκέψεις τους υπευθύνους της ομάδας. Παρά την ενέργεια και τη διάθεση, εγκλωβίστηκαν στην τακτική του αντιπάλου και αφέθηκαν να πιστεύουν ότι με πλαγιοκοπήσεις και σέντρες στην περιοχή του (ανίκητου) Πρόσεκ θα έφταναν στο ζητούμενο. Μία καλή φάση μέτρησαν μετά από κάθετη πάσα (Τσέποβιτς 14΄), κάτι που προφανώς λέει αρκετά για την έλλειψη ιδεών στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Καταγράφηκαν δύο κακά τελειώματα των Μπασιρού (39΄), Ψάλτη (63΄) και ένα δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ (66΄). Με τις αλλαγές στο δεύτερο μέρος, ο Μπεργκ προσπάθησε να διαφοροποιήσει την τακτική και να δώσει γενικότερα φρεσκάδα στην ομάδα του, είδε το σύνολο στο τελευταίο ημίωρο να ανανεώνει επιθέσεις, ωστόσο η ΠΑΕΕΚ δεν έκανε το μεγάλο «τσαφ».

Είχε πάντοτε τις λύσεις, η μεσοαμυντική γραμμή λειτουργούσε σαν ελβετικό ρολόι, φτάνοντας με περίσσιο πάθος και αποφασιστικότητα σε ένα τεράστιο τρίποντο, το οποίο τονώνει άπαντες στο προσφυγικό σωματείο. Η ομάδα της Κερύνειας έπαιξε έξυπνα, έβγαλε αντεπιθέσεις και εκτός από το γκολ που πέτυχε, είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι μετά από σουτ του Δημητρίου (41΄) ενώ σε δύο στιγμές οι Σουμαόρο (37΄) και Νάντο (82΄) θα μπορούσαν να κάνουν σαφώς καλύτερα τελειώματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ