Με εμφατικό τρόπο έκλεισε τη σεζόν η πρωταθλήτρια Ομόνοια , η οποία στον τελευταίο αγώνα της σεζόν κέρδισε τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ με 5-2. Σκόρερ για τους πράσινους οι Σίμιτς (5’), Xατζηγιοβάνης (54′), Εβάντρο (64′) και (Μαέ 76′, 90’), ενώ δίκτυα για τους κυανόλευκους βρήκαν οι Μάρκες (34′) και Ασουνσάο (71′).
Με αυτόν τον τρόπο η Ομόνοια έφτασε στους 87 βαθμούς και «έσπασε» το ρεκόρ βαθμών στο κυπριακό πρωτάθλημα για μια σεζόν! Την κορυφαία επίδοση είχε μέχρι πρότινος ο ΑΠΟΕΛ (86β). Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ράιαν Μαέ, σταμάτησε στα 25 γκολ. Μόνο ο Σόσιν πέτυχε περισσότερα τα τελευταία είκοσι χρόνια, καθότι τη σεζόν 2005-2006 ο Πολωνός σκόραρε 28 φορές με τη φανέλα του Απόλλωνα.
Το ματς
Από μέτριο έως κακό ήταν το θέαμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, έστω αν σημειώθηκαν δύο γκολ! Πιο αναλυτικά, η Ομόνοια κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με τον Σίμιτς να σκοράρει στο 5’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, ο Κουλιμπάλι με το κεφάλι έστρωσε στον Σίμιτς, ο οποίος με δυνατό σουτ από διαγώνια θέση εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
Η πρώτη τελική για τους κυανόλευκους ήταν ένα άστοχο σουτ του Ασουνσάο στο 10’, ενώ εννέα λεπτά αργότερα απείλησαν με αξιώσεις για πρώτη φορά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βάισμπεκ, ο Μάρκες έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ουζόχο.
Στο 21’ ο Χρίστου ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ μερικά μέτρα εκτός περιοχής, από τον κεντρικό διάδρομο, και ανάγκασε τον Κουν να πέσει και να διώξει.
Σε μια χρονική στιγμή όπου ο ρυθμός ήταν πάρα πολύ χαμηλός, ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μάρκες, σε μια φάση διαρκείας. Αρχικά ο Ουζόχο απόκρουσε στο σουτ του Ροντρίγκες, ο Τόμας από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δοκάρι, για να σκοράρει εν τέλει ο Μάρκες μπροστά από κενή εστία.
Με πιο επιθετική διάθεση μπήκε στην επανάληψη η Ομόνοια, η οποία μόλις στο 3’ του δευτέρου ημιχρόνου έχασε με μεγάλη ευκαιρία με τον Μαέ. Ο Μαροκινός σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τον Κουν, ο οποίος απόκρουσε.
Στην επόμενη καλή τους στιγμή οι πράσινοι πέτυχαν ένα υπέροχο γκολ με τον Χατζηγιοβάνη. Ο Μαέ με μια εκπληκτική μπαλιά του επέτρεψε να τρέξει στην πλάτη της άμυνας, με τον Ελλαδίτη να τελειώνει τη φάση με ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής.
Ο Απόλλων προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 58’ άγγιξε την ισοφάριση με τον Βάισμπεκ. Ο Γάλλος έκανε ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής, ωστόσο ο Ουζόχο κατάφερε να αποκρούσει. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα η λεμεσιανή ομάδα είχε δοκάρι με τον Βρίκκη, ο οποίος παραλίγο να σκοράρει με ένα φοβερό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Παρά την προσπάθεια της φιλοξενούμενης ομάδας, ήταν το «τριφύλλι» το οποίο βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίκτυα με τον Εβάντρο να κάνει το 3-1 στο 64’. Ο Χρίστου έκλεψε την μπάλα εκτός περιοχής κι έδωσε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος σκόραρε με δυνατό σουτ εντός περιοχής.
Στο 71’ ο Ασουνσάο μείωσε σε 3-2 με κοντινή προβολή, για να αναλάβει στην πορεία δράση ο Μαέ. Ο Μαροκινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με γκολ στο 76’ και στο 90’. Και στις δύο περιπτώσεις βρήκε δίκτυα με σουτ εντός περιοχής. Τις ασίστ πιστώθηκαν οι Μαγιαμπέλα και Εβάντρο.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Ντιούνκου, Κουλιμπαλί, Σίμιτς, Οντουμπάτζο, Άιτινγκ, Ανδρέου (58′ Εβάντρο), Χρίστου (87′ Μασούρας), Μαγιαμπέλα (87′ Μασούρας), Χατζηγιοβάνης, Μαέ.
Απόλλων (Ερνάν Λοσάδα): Κουν, Σιήκκης, Λαμ, Κβίντα, Μπράουν, Λιούμπιτς (45′ Άδωνη), Βάισμπεκ (72′ Μάρκοβιτς), Ασουνσάο, Ροντρίγκες (45′ Βρίκκης), Τόμας (45′ Εσκρίτσε), Μάρκες (60′ Γιούσεφ).
Σκόρερ: Σίμιτς 5′, Xατζηγιοβάνης 54′, Εβάντρο 64′, Μαέ 76′, 90′ / Μάρκες 34′, Ασουνσάο 71′
Κίτρινες: Κουλιμπαλί / Ασουνσάο, Κβίντα, Λαμ.
Αποβολές: – / –
Στάδιο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος
Β’ Βοηθός: Ποουτίδης Γιώργος
4ος: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας
ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Σέντρα στο ματς.
5′ ΓΚΟΛ! Ο Σίμιτς κάνει το 1-0 για την Ομόνοια. Ο Σέρβος σκόραρε με δυνατό σουτ εντός περιοχής. Η φάση άρχισε από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, ο Κουλιμπάλι με το κεφάλι έστρωσε στον Σίμιτς, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει.
10′ Πρώτη τελική για τον Απόλλωνα με άστοχο σουτ του Ασουνσάο, κανένα πρόβλημα για Φαμπιάνο.
14′ Χαμηλός ο ρυθμός του αγώνα, με την κατοχή να είναι μοιρασμένη.
15′ Νέα τελική για τους φιλοξενούμενους, με νέο άστοχο σουτ εκτός περιοχής. Αυτή τη φορά ήταν ο Μπράουν.
19′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βάισμπεκ, ο Μάρκες έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ουζόχο.
21′ Καλή στιγμή για την Ομόνοια. Ο Χρίστου εκτέλεση ένα φάουλ λίγα μόλις μέτρα εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουν. Ο Γερμανός έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.
22′ Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Κουλιμπαλί αστόχησε με το κεφάλι.
25′ O Ροντρίγκες αστόχησε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής.
30′ Παραμένει χαμηλός ο ρυθμός, ωστόσο αν μη τι άλλο οι δύο ομάδες έχουν επιθετική διάθεση.
34′ ΓΚΟΛ! Ο Μάρκες ισοφαρίζει σε 1-1. Η φάση άρχισε από σουτ του Ροντρίγκες εντός περιοχής, ο Ουζόχο απόκρουσε σε πρώτο χρόνο, ακολούθησε ο Τόμας ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (!), με τον Μάρκες να σκοράρει εν τέλει μπροστά από κενή εστία.
40′ Υπερέχει ελαφρώς στον τομέα της κατοχής ο Απόλλων.
45′ Λήξη πρώτου μέρους. Σκόραραν από μία φορά οι δύο ομάδες, ωστόσο το θέαμα ήταν μέτριο.
Σέντρα στην επανάληψη. Τριπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Οι Εσκρίτσε, Άδωνη και Βρίκκης πήραν τη θέση των Λιούμπιτς, Τόμας και Ροντρίγκες. Διαχείριση από τον Ερνάν Λοσάδα ενόψει τελικού.
48΄Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Κουν απόκρουσε στο σουτ το οποίο επιχείρησε ο Μαέ από το ύψος της μικρής περιοχής.
50′ Ο Ασουνσάο είδε την πρώτη κίτρινη στο ματς για διαμαρτυρίες.
54′ ΓΚΟΛ! Ο Χατζηγιοβάνης δίνει εκ νέου προβάδισμα στην Ομόνοια. Ο Μαέ με μια εκπληκτική μπαλιά του επέτρεψε να τρέξει στην πλάτη της άμυνας, με τον Ελλαδίτη να τελειώνει τη φάση με ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής. Υπέροχο γκολ από την αρχή μέχρι το τέλος.
57′ Στη θέση του Ανδρέου παίρνει ο Εβάντρο. Πρώτη αλλαγή για τον Μπεργκ.
58′ Αντίδραση βγάζει ο Απόλλων που απειλεί με τον Βάισμπεκ. Ο Γάλλος έκανε ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής, ωστόσο ο Ουζόχο κατάφερε να αποκρούσει.
60′ Στη θέση του Μάρκες πέρασε ο Γιούσεφ.
61΄Δοκάρι από τον Βρίκκη, ο οποίος παραλίγο να σκοράρει ένα υπέροοχ γκολ. Ο Κύπριος εξτρέμ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνο.
64′ ΓΚΟΛ! Ο Εβάντρο κάνει το 3-1. Ο Χρίστου έκλεψε την μπάλα εκτός περιοχής κι έδωσε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος σκόραρε με δυνατό σουτ εντός περιοχής.
65′ Κίτρινη στον Κβίντα γιατί διαμαρτυρίες. Φώναξε για φάουλ στην αρχή της φάσης.
70′ Έξω οι Άιτινγκ και Χατζηγιοβάνης, μέσα οι Κούσουλος και Νεοφύτου.
71′ ΓΚΟΛ! Ο Ασουνσάο μειώνει σε 3-2 για τον Απόλλωνα. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε από κοντά μετά από σέντρα του Βάισμπεκ.
71′ Στη θέση του Βάισμπεκ πέρασε ο Μάρκοβιτς. Τέλος οι αλλαγές για τον Απόλλωνα.
76′ ΓΚΟΛ! Ο Μαέ κάνει το 4-2 και βάζει και αυτός το όνομα του σοτν πίνακα με τους σκόρερ. Ο Μαγιαμπέλα βρήκε τον Μαροκινό εντός περιοχής κι αυτός σκόραρε με δυνατό σουτ. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έφτασε στα 24 τέρματα.
80′ Κίτρινη στον Κουλιμπαλί.
81′ Άστοχο το σουτ που έκανε ο Γιούσεφ.
83′ Κίτιρνη και στον Λαμ για φάουλ στον Μαέ. Αρχικά δεν έδινε κίτρινες με ευκολία ο ρεφ, ωστόσο φαίνεται πως προσπαθεί να ελέγξει το παιχνίδι, καθότι υπάρχουν αρκετά νεύρα στα τελευταία λεπτά.
86′ Διπλή αλλαγή από Μπεργκ, έξω οι Μαγιαμπέλα και Χρίστου, μέσα ο νεαρός Παναγή και ο Μασούρας, ο οποίος πιθανότατα αγωνίζεται με τη φανέλα της Ομόνοιας για τελευταία φορά.
90′ ΓΚΟΛ! Ο Μαέ κάνει το 5-2! Ο Μαροκινός σκόραρε με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι και έφτασε τα 25 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Την ασίστ πιστώνεται ο Εβάντρο.
Λήξη αναμέτρησης. Η πρωταθήτρια Ομόνοια έφτασε στους 87 βαθμούς και έσπασε το ρεκόρ του ΑΠΟΕΛ!
Το κείμενο ανανεώνεται…














