aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια – Απόλλων 1-0: Ξεμπούκωσε ο Τσέποβιτς, άνθισε το «τριφύλλι» (vid)

Ομόνοια – Απόλλων 1-0: Ξεμπούκωσε ο Τσέποβιτς, άνθισε το «τριφύλλι» (vid)

Με «χρυσό» σκόρερ τον Μάρκο Τσέποβιτς, ο οποίος ξεμπούκωσε και σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, η Ομόνοια επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα στο ΓΣΠ, για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Σέρβος επιθετικός υποχρέωσε την ομάδα που δόξασε και δοξάστηκε ο πατέρας του Σλάτζαν Τσέποβιτς, σε δεύτερη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και οδήγησε το «τριφύλλι» στη δεύτερη επιτυχία του στο πρωτάθλημα. Πρώτο γκολ για τον ίδιο στο πρωτάθλημα, μετά και από αυτό του περασμένου Απριλίου απέναντι στην Ανόρθωση.

Ήταν η δεύτερη φετινή νίκη των πρασίνων στο φετινό πρωτάθλημα, σε σύνολο πέντε αγώνων, η οποία τους ανεβάζει στους επτά βαθμούς. Μείωσαν έτσι την απόσταση από την κορυφή και την ΑΕΚ (έχει παιχνίδι περισσότερο) στους επτά βαθμούς.

Δεύτερη σερί ήττα για τον Απόλλωνα, μετά από αυτή απέναντι στην ΑΕΚ, που αφήνει τους κυανόλευκους στους 12 βαθμούς σε σύνολο έξι αγώνων, και σε συνδυασμό με τη χθεσινή νίκη των Λαρνακέων τους ρίχνει από την κορυφή.

Το ματς

Με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση μπήκε ο Απόλλων στο ξεκίνημα του αγώνα, με την Ομόνοια όμως να ισορροπεί νωρίς και να παίρνει στον έλεγχο της την κατοχή της μπάλας, την οποία μετουσίωσε σε γκολ στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Στο 16’ συγκεκριμένα ο Ζαχαρίου γύρισε στην περιοχή, εκεί που βρισκόταν ο Τσέποβιτς και με κοντινό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Γιοβάνοβιτς και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, με το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία στη συνέχεια, πίεσαν τους γηπεδούχους και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Φαμπιάνο. Είχαν όμως θέμα στη δημιουργία και στην τελική πάσα. Οι πράσινοι από την πλευρά τους υστέρησαν επίσης δημιουργικά, αφού δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν άλλη τελική προσπάθεια πέραν του γκολ τους.

Στο δεύτερο μέρος η Ομόνοια ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά. Κακουλλής και Παπουλλής που πέρασαν στο 63’, αλλά και ο Λοίζου που μπήκε στο 38’, έδωσαν επιθετική πνοή στους γηπεδούχους. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα των κυανολεύκων, που έψαχνα διακαώς την ισοφάριση, απείλησαν και δημιούργησαν προβλήματα χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν το γκολ που θα διπλασίαζε τα τέρματα της ομάδας τους.

Όσο ο αγώνας έφτανε προς το τέλος του ο Απόλλων έπαιρνε όλο και περισσότερο τον έλεγχο. Οι ποδοσφαιριστές του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ανέβασαν την πίεση και έκλεισαν στα καρέ της τη γηπεδούχο ομάδα. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ.

Ο Λοίζου είχε την τεράστια ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς στο 90+2’, βρέθηκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος του είπε «όχι». Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία των πρασίνων εν τέλει δεν τους στοίχισε, αφού το 1-0 που διαμορφώθηκε στο 16’ έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Γιούστε, Λέσγιακς, Ζαχαρίου (81′ Τζιωνής), Γκόμεθ, Μπασιρού (81′ Παναγιώτου), Ντίσκερουντ (63′ Παπουλής), Ατιέμγουεν (38′ Λοίζου), Τσέποβιτς (63′ Κακουλλής).

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (83′ Ίντζια), Μαλεκκίδης, Ρομπέρζ, Χαμάς (68′ Αλμπάνης), Χ. Κυριάκου (68′ Αλεσάμι), Κολ, Ζράντι, Πίττας, Γιάνγκα (46′ Ίλιεφ), Νταμπό.

Σκόρερ: Τσέποβιτς 16′ / –

Κίτρινες: Μπασιρού, Λανγκ / Κολ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Da Siva Oliveira Esteves Bruno Alexandre.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

-Στη σέντρα ο Απόλλων.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Πρώτη επιθετική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους, με τον Πίττα να μπαίνει στην περιοχή. Τον ανακόπτει η άμυνα της Ομόνοιας.

4′ Πολύ καλή στιγμή για τον Απόλλωνα, μετά από σέντρα του Μαυρία. Ο Πίττας προσπάθησε να κάνει το κοντρόλ στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Νταμπό που βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνο από πλάγια θέση. Τον έκλεισε σωστά ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

– Παίρνει στον έλεγχο της την μπάλα η Ομόνοια στα τελευταία λεπτά και πρσοπαθεί να φτάσει στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς.

11′ Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ, απομάκρυνε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

13′ Καλή οργανωμένη επιθετική προσπάθεια του Απόλλωνα. Ο Νταμπό άνοιξε αριστερά στον Χαμάς, ο οποίος γύρισε στην περιοχή εκεί που ήταν ο Γιάνγκα. Έβαλε την προβολή ο επιθετικός των φιλοξενουμένων, δίπλα από το δοκάρι του Φαμπιάνο έφυγε η μπάλα.

– Αρχίζουν να ανεβάζουν ρυθμό οι δύο ομάδες.

16′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Ομόνοια με τον Τσέποβιτς. Σέντρα του Ζαχαρίου από δεξιά, εκεί που ήταν ο Σέρβος και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Γιοβάνοβιτς. Είναι το πρώτο γκολ του Τσέποβιτς στο φετινό πρωτάθλημα.

18′ Έστρωσε στον Ζράντι ο Γιάνγκα, από το ύψος της περιοχής ο Λιβανέζος έκανε το σουτ. Με δυσκολία ο Φαμπιάνο, μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια.

20′ Γύρισμα του Νταμπό στο ύψος του πέναλτι, ο Ντίσκερουντ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Πίττα.

21′ Έκλεψε την μπάλα και σέντραρε από δεξιά ο Ντίσκερουντ, σε κόρνερ με το κεφάλι ο Μαλεκκίδης.

22′ Κάρτα στον Μπασιρού για φάουλ στον Νταμπό. Πρώτη στον αγώνα.

25′ Σύγκρουση Ζαχαρίου με Χαμάς, στο έδαφος και οι δύο. Φάουλ για την Ομόνοια.

30′ Ωραία ενέργεια του Ζράντι που ανοίγει αριστερά στον Χαμάς. Γυρίζει τη μπάλα ο Μαροκινός, μαζεύει ο Φαμπιάνο.

32′ Σέντρα του Μαυριά από δεξιά, στραβοκλωτσιά του Λανγκ, σε κόρνερ.

32′ Ο Νταμπό κατέβασε ωραία στην περιοχή, τον πρόλαβε ο Λανγκ και έβαλε την κόντρα. Νέο κόρνερ.

36′ Εκτός περιοχής σουτ του Ζράντι, πολύ πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

38′ Αλλαγή για την Ομόνοια, εκτός ο Ατιέμγουεν. Στη θέση του ο Λοίζου. Εκνευρισμένος αποχωρεί ο Νιγηριανός μονολογώντας. Είχε παράπονα ο Μπεργκ από τον παίκτη του, κυρίως για την ανασταλτική συμπεριφορά του.

42′ Επικίνδυνο γύρισμα του Χαμάς, απομάκρυνε σωτήρια ο Γκόμεθ.

43′ Νέο επικίνδυνο γύρισμα, αυτή τη φορά από τον Ζράντι. Δεν μπόρεσε ο Φαμπιάνο να απομακρύνει. Το έκανε ο Γιούστε.

-Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

-Σχόλιο (Κώστας Καλλής): Ομόνοια: Ο ρόλος του Μιξ, το σχήμα και η έλλειψη ευκαιριών
-Σχόλιο (Κώστας Καλλής): Απόλλων: Πιέζει ψηλά, υστερεί στο τέλος

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Ίλιεφ στη θέση του Γιάνγκα.

51′ Πρώτο σουτ στο δεύτερο μέρος, του Ίλιεφ. Ήταν άστοχο.

53′ Καλή στιγμή για την Ομόνοια. Αδύνατο πλασέ του Λοίζου από πολύ καλή θέση στην περιοχή, μπλόκαρε ο Γιοβάνοβιτς.

56′ Κίτρινη κάρτα στον Κολ για φάουλ στον Ζαχαρίου.

61′ Νέα κίτρινη κάρτα, στον Λανγκ για φάουλ στον Πίττα.

63′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ντίσκερουντ, ζητά αλλαγή, στη θέση του ο Παπουλής. Μέσα και ο Κακουλλής, αντί του Τσέποβιτς.

65′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ζράντι πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, έκανε την όμορφη ατομική ενέργεια και βρέθηκε σε θέση βολής. Παρενέβη ο Νταμπό και έκανε το σουτ που πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο.

68′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Χ. Κυριάκου και Χαμάς εκτός, εντός οι Αλεσάμι και Αλμπάνης.

70′ Καλή στιγμή για την Ομόνοια. Ο Παπουλής βρήκε τον Λοίζου στην περιοχή. Με σουτ στην κίνηση προσπάθησε ο νεαρός από καλή θέση, άουτ η μπάλα.

71′ Ατομική ενέργεια του Ζαχαρίου από δεξιά, έκανε το σουτ, το έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Γιοβάνοβιτς.

76′ Σέντρα του Νταμπό στον Πίττα. Γύρισε ο Κύπριος επιθετικός και έκανε το σουτ, έξω η μπάλα.

-Στο 42% – 58% η κατοχής της μπάλας υπέρ των φιλοξενουμένων.

80′ Γέμισμα στην περιοχής της Ομόνοιας, πέρασε η μπάλα αλλά αιφνιδιάστηκε ο Πίττας, δεν έκανε καλό τελείωμα.

81′ Νέα διπλή αλλαγή για την Ομόνοια, Παναγιώτου στη θέση του Μπασιρού και Τζιωνής σε αυτή του Ζαχαρίου.

83′ Ίντζια αντί Μαυρία.

87′ Κατέβασε στην περιοχή ο Αλμπάνης, τον έκοψε την τελευταία στιγμή ο Τζιωνής. Απομάκρυνε σε κόρνερ.

90′ Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+1′ Νέα τελική προσπάθεια για τον Απόλλωνα. Έκανε το συρτό σουτ ο Αλμπάνης από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

90+2′ Φάτσα με το 2-0 βρέθηκε ο Λοίζου. Τεράστια ευκαιρία, απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς που του είπε «όχι» και έδιωξε σε κόρνερ.

90+4′ Κίτρινη στον Τζιωνή.

90+5′ Αναγκαστική αλλαγή, εκτός ο Μαλεκκίδης, εντός ο Ουέλινγκτον.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ