aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια-ΑΠΟΕΛ: Οι «αιώνιοι» βγάζουν πρωταθλητή, όχι εξάδα…

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Οι «αιώνιοι» βγάζουν πρωταθλητή, όχι εξάδα…

Το ντέρμπι «αιωνίων» δεν είναι για να κρίνει θέση στην εξάδα, αλλά για να βγάζει πρωταθλητή. Αυτός είναι ο παραδοσιακός ρόλος της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ κατά κανόνα, όμως στην τρέχουσα σεζόν έχουμε την εξαίρεση.

Απόψε (25/2) οι πράσινοι «παίζουν» την παρουσία τους στο α’ γκρουπ, θέλοντας μόνο νίκη και ελπίζοντας πως την ίδια ώρα ο Άρης θα τους κάνει το «δώρο», επικρατώντας της Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Τι γίνεται, όμως, όταν οι μεγάλοι της Λευκωσίας αναμετρώνται και το αποτέλεσμά τους κρίνει κάτι; Πήγαμε πίσω στα ματς της τρέχουσας χιλιετίας και βρήκαμε τρία παιχνίδια, που το αποτέλεσμά τους ήταν καθοριστικό. Πάντοτε αναφορικά για τις μάχες πρωταθλήματος. Και ναι, ισάριθμες φορές προέκυψε πρωταθλητής!

Δύο φορές χαμογέλασαν οι γαλαζοκίτρινοι και μία οι πράσινοι:

Σάββατο 13 Μαΐου 2017
Για την 35η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ νικά 3-1 την Ομόνοια και στέφεται πρωταθλητής.

1

Κυριακή 10 Απριλίου 2011
Ήταν η 28η αγωνιστική όταν ο ΑΠΟΕΛ νίκησε 2-0 την Ομόνοια και κατέκτησε τον τίτλο, ενώ απέμεναν άλλες τέσσερις αγωνιστικές.

2

Κυριακή 2 Μαΐου 2010
Μία στροφή πριν από το τέλος, συγκεκριμένα την 31η αγωνιστική, η Ομόνοια επικρατεί 1-0 του ΑΠΟΕΛ και στέφεται πρωταθλήτρια.

4
4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ