aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛOμόνοια – ΑΠΟΕΛ: Ένας 31χρονος διαιτητής της Serie A με… κυπριακό παρελθόν

Oμόνοια – ΑΠΟΕΛ: Ένας 31χρονος διαιτητής της Serie A με… κυπριακό παρελθόν

Στον Τζιοβάνι Αϊρόλντι πάει η «καυτή» σφυρίχτρα του ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, για την πρώτη προημιτελική αναμέτρηση του κυπέλλου Coca – Cola, το βράδυ της Τετάρτης (15/2, 19:00).

Πρόκειται για νεαρό διαιτητή, μόλις 31 ετών, ο οποίος ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια του ιταλικού ποδοσφαίρου και έφθασε από τις μικρές κατηγορίες στη Serie A. Συνολικά στη διαιτητική του καριέρα ορίστηκε σε 185 αγώνες, εκ των οποίων οι 29 στο ανώτατο επίπεδο του ποδοσφαίρου της χώρας. Φέτος σφύριξε σε εννέα αγώνες της Serie A και τέσσερις της Serie B. Μόλις την περασμένη Παρασκευή ήταν στη νίκη της Μίλαν με 1-0 επί της Τορίνο στο «Μεάτσα», ενώ στις 6 Φεβρουαρίου ήταν διαιτητής στο ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στη Βερόνα και τη Λάτσιο.

Στους 185 αγώνες που ορίστηκε έκανε χρήση της κίτρινης κάρτας 149 φορές. Δηλαδή, έχει μέσο όρο κίτρινων καρτών 4,4 ανά ματς. 42 φορές (ήτοι 0,2 ανά αγώνα) απέβαλε ποδοσφαιριστή με κόκκινη κάρτα, ενώ με δυσκολία σφυρίζει πέναλτι. Στην καριέρα του καταλόγισε την εσχάτη των ποινών 60 φορές, με μέσο όρο 0,3 ανά αγώνα.

O γεννημένος στην πόλη Μολφέτα της επαρχίας Μπάρι διαιτητής έχει και κυπριακό… παρελθόν, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που θα έλθει στο νησί για διαιτησία. Είχε σφυρίξει τον ημιτελικό κυπέλλου μεταξύ του Εθνικού και της ΑΕΚ Λάρνακας στο Δασάκι, με την ομάδα της Άχνας να κερδίζει 3-1 και να πανηγυρίζει την ιστορική πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Στο πιο πάνω παιχνίδι, έδειξε 4 κίτρινες, 2 για κάθε ομάδα, κόκκινη στον Τάντι για την ΑΕΚ, αλλά και στον τότε προπονητή της, Μπαντία. Επίσης, καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ομάδας της Λάρνακας.

Nic 3656

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ