aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια – ΑΠΟΕΛ 1-2: Το έφερε «τούμπα» και πήρε το πάνω χέρι (vid)

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ 1-2: Το έφερε «τούμπα» και πήρε το πάνω χέρι (vid)

Αφεντικό για πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Coca – Cola έγινε ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν 2-1 της Ομόνοιας με ανατροπή, στον πρώτο προημιτελικό αγώνα της διοργάνωσης και απέκτησαν πλεονέκτημα, ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 1η Μαρτίου (18:00) στο ΓΣΠ.

Η Ομόνοια προηγήθηκε στο σκορ με πλασέ του Ανσαριφάρντ στο 29’, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Παπουλή, όμως ο ΑΠΟΕΛ έφερε τα κάτω πάνω στο δεύτερο ημίχρονο, από δύο στατικές φάσεις, αν και αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές στα τελευταία είκοσι λεπτά, λόγω αποβολής του Καρώ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69′. Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός στο 52’ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως τον μάρκαρε ο πολύ πιο κοντός Μπασιρού. Ο επιθετικός από τις Κομόρες ήταν ο δημιουργός και του δεύτερο τέρματος του ΑΠΟΕΛ, στο 85’. Εκτελεστής αυτή τη φορά ο Ντάλσιο, ο οποίος και πάλι με κεφαλιά χάρισε στους γαλαζοκίτρινους τη νίκη με 2-1.

Μάλιστα, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε σκοράρει από στατική φάση και στο 61’, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο «χρυσοπόδαρος» Μπεν εκτέλεσε φάουλ και ο Κοσταντίνοφ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο. Ο Ιταλός διαιτητής Τζιοβάνι Αϊρόλντι ενημερώθηκε από τον VARίστα Μαρίνι Βαλέριο να πάει στο on field review για να εξετάσει την πιθανότητα οφσάιντ. Αφού είδε τις επαναληπτικές προβολές έκρινε ότι ο Μακέντα που ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα της εκτέλεσης του φάουλ, επηρέασε τη φάση στη διεκδίκηση της κεφαλιάς, έστω κι αν η μπάλα κατέληξε στο πόδι του Κοσταντίνοφ από κεφάλι αμυντικού (Γιούστε).

Η Ομόνοια ήταν καταφανώς καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες των πρασίνων κέρδισαν τις προσωπικές μονομαχίες, ήταν πιο συγκεντρωμένοι και κατάφεραν να προηγηθούν από μια εξαιρετική ενέργεια του Παπουλή, ο οποίος άδειασε τρεις αντιπάλους, πριν ο Ανσαριφάρντ «τσιμπήσει» την μπάλα πάνω από το σώμα του Μπέλετς και την στείλει στα δίχτυα.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου άναψαν τα αίματα, καθώς ο Ιταλός διαιτητής Τζιοβάνι Αϊρόλντι απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον τεχνικό των πρασίνων, Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον τέταρτο διαιτητή για τον καταλογισμό ενός φάουλ (του Κούσουλου στον Σαρφό) στη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Ο 45χρονος προπονητής θα απουσιάσει από τα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολουθούν με Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ, για την 24η και 25η αγωνιστική αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Λανγκ, Κίτσος (78′ Σράντι), Μπασιρού (78′ Χαραλάμπους), Κούσουλος, Παπουλής (69′ Λέτσγιακς), Λοϊζου (88′ Μπάρκερ), Ανσαριφάρντ (88′ Μπέζους), Μπεσεντίν.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (71′ Ντβάλι), Μπεν (90′ Εφραίμ), Μακέντα (90’+2 Ηλία).

Σκόρερ: Ανσαριφάρντ 29′ / Καρώ 52′, Ντάλσιο 85′

Κίτρινες: Μπασιρού, Λανγκ, Μπεσεντίν / Καρώ (2η), Κοσταντίνοφ.

Αποβολές: Αυγουστή 44′ / Καρώ 69′

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Τζιοβάνι Αϊρόλντι.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Μαρίνι Βαλέριο.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ