aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια – ΑΠΟΕΛ 0-2: Την κέρδισε (ξανά) και έπιασε κορυφή! (vid)

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ 0-2: Την κέρδισε (ξανά) και έπιασε κορυφή! (vid)

Της πήρε για τα καλά τον αέρα! Ο ΑΠΟΕΛ χάρις σε τέρματα των Ντάλσιο (58’) και Εφραίμ (82’) επικράτησε της Ομόνοιας με 2-0, ως τυπικά φιλοξενούμενους για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πανηγυρίζοντας την τρίτη φετινή και έκτη σερί νίκη επί της «αιώνιας» αντιπάλου του.

Οι γαλαζοκίτρινοι επέστρεψαν στα τρίποντα, μετά την ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Δόξα και ταυτόχρονα επέστρεψαν και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με 56 βαθμούς προσπέρασαν την ΑΕΚ (54 β.), της οποίας εκκρεμεί το ντέρμπι της Καθαράς Δευτέρας (27/2) κόντρα στον Απόλλωνα.

Ενδεκάτη φετινή ήττα, από την άλλη, για το «τριφύλλι» και τέταρτη στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος, η οποία την βάζει σε μεγάλους μπελάδες για μια θέση στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Με 38 βαθμούς οι πράσινοι παρέμειναν στην πέμπτη θέση, ισοβαθμώντας με τον Απόλλωνα, στο +1 από τη Νέα Σαλαμίνα και στο +3 από την ΑΕΛ (οι δύο πρώτοι με ματς λιγότερο).

Ιστορία έγραψε με το γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Εφραίμ. Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ έφτασε τα 10 συνολικά σε αγώνες ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες του νησιού και έπιασε τον θρυλικό Ανδρέα Στυλιανού στην πρώτη θέση όλων των εποχών!

Για την 26η αγωνιστική η Ομόνοια φιλοξενείται από την Καρμιώτισσα την Κυριακή (5/3), ενώ ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα, μια ημέρα μετά (Δευτέρα, 6/3). Μεσολαβεί, υπενθυμίζουμε, το μεταξύ τους ντέρμπι Κυπέλλου, την Τετάρτη (1/3).

Το ματς

Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στο ντέρμπι, δίνοντας γρήγορο ρυθμό και με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Είχαν μάλιστα από μια μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά του ματς. Αρχικά οι πράσινοι απείλησαν με τον Λοΐζου στο 3’, μετά από τη λάθος εκτίμηση του Γουίλερ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (13’) ο Μακέντα είχε διπλή ευκαιρία, με τον Λανγκ να σώζει πάνω στη γραμμή τη δεύτερη προσπάθεια του Ιταλού.

Σταδιακά ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, οι δύο ομάδες έκλεισαν τους χώρους προς τις περιοχές τους, βάζοντας δύσκολα η μία στην άλλη. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν ελαφρώς τον έλεγχο και ήταν αυτοί που είχαν τη μοναδική τελική προσπάθεια πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 40’ ο Μακέντα νίκησε τον Λέτσγιακς στη μονομαχία, με τον Φαμπιάνο όμως να του λέει «όχι».

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46’), οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν αντίπαλα δίχτυα με σουτ στην κίνηση του Μπεν, μετά από γύρισμα του Μαρκίνιος και «γκάφα» του Φαμπιάνο. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, για φάουλ του Μακέντα στον Μίλετιτς, στο ξεκίνημα της φάσης μετά από παρέμβαση του VAR.

Δώδεκα λεπτά αργότερα (58’) ο κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μακέντα έκλεψε στον χώρο του κέντρου, μετά από λάθος του Λανγκ, άλλαξε γρήγορα με τον Μπεν και έδωσε όμορφη κάθετη πάσα στον Ντάλσιο. Αυτός μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Μίλετιτς και πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Η Ομόνοια προσπάθησε στη συνέχεια να βγάλει αντίδραση και «άγγιξε» το γκολ στο 77’. Μετά από μακρινό πλάγιο του Μάθιους, ο Κοσταντίνοφ με πισινή κεφαλιά έστειλε προς τα πίσω, εκεί που ήταν ο Ανσαριφάρντ με κεφαλιά «σημάδεψε» δοκάρι.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Ιρανός, έκανε ο Εφραίμ στο 82′ με εκτός περιοχής σουτ. Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ με μακρινό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο, έγραψε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση. Στον χρόνο που απέμεινε οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση, με τους γαλαζοκιτρίνους να πανηγυρίζουν τη νίκη.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή):  Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Μίλετιτς, Λέτγιακς (60′ Κίτσος), Μπασιρού, Κούσουλος (70′ Κασάμα), Παπουλής (70′ Μπάρκερ), Λοΐζου, Μπεζούς (60′ Ανσαριφάρντ), Μπεσεντίν.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Μαρκίνιος (76′ Εφραίμ), Βιγιαφάνες (84′ Ντβάλι), Ντάλσιο, Μπεν (61′ Νταουσβίλι), Μακέντα.

Σκόρερ: – / Ντάλσιο 58′, Εφραίμ 82′

Κίτρινες: Μπεζούς, Παπουλής / Μακέντα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Μόρτεν Κροχ (Δανία).

Α’ Βοηθός: Νταλ Γέσπερ (Δανία).

Β’ Βοηθός: Στέφεν Μπεκ.

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Κριστόφερσεν Ματς-Κρίστοφερ.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ