aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αντίδραση, τώρα!

Ομόνοια: Αντίδραση, τώρα!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την πρώτη της νίκη μετά τις 17 Μαρτίου, όταν είχε κερδίσει την ΑΕΛ με 3-1 στο ΓΣΠ, θα ψάξει η Ομόνοια στο αυριανό ματς με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Στα τελευταία τρία ματς, η Ομόνοια πήρε μόλις ένα βαθμό, αυτόν απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Ακολούθησαν οι εντός έδρας ήττα από ΑΕΚ και Απόλλων, με το ίδιο σκορ (0-2). Παράλληλα, οι πράσινοι θα ψάξουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους μετά τις 4 Φεβρουαρίου. Τότε είχαν επικρατήσει με 2-0 του Ερμή, στο στάδιο «Αμμόχωστος», εκεί δηλαδή που θα φιλοξενηθούν αύριο από τη Νέα Σαλαμίνα.

Η δυστοκία στο σκοράρισμα, κατά κύριο λόγο, δεν επέτρεψε στην Ομόνοια να έχει βαθμολογικό όφελος στα τελευταία ματς. Αδυναμία που ταλαιπωρεί την ομάδα της Λευκωσίας σ’ όλη τη σεζόν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα μόλις 30 γκολ ενεργητικό σε 28 αγώνες πρωταθλήματος.

Οι πράσινοι, λοιπόν, μετά από δύο 90λεπτα χωρίς γκολ και με μόλις 5 τέρματα σε έξι ματς στα πλέι οφ (τα τρία απέναντι στην ΑΕΛ), θα κυνηγήσουν γκολ και νίκη. Θα θελήσουν να βγάλουν αντίδραση, να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την 5η θέση στη βαθμολογία. Αυτό είναι το κίνητρο, κι ας μην αρμόζει αυτή η θέση στο όνομα και στην ιστορία μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι η Ομόνοια.

Πετυχαίνοντας το «διπλό» η Ομόνοια θα ξεπεράσει την αντίπαλό της στη βαθμολογία, θα πάει στο +2 και θα έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Τίποτα δεν θα είναι οριστικό από τη στιγμή που θα ακολουθήσουν άλλα τρία δύσκολα ματς, με ΑΕΛ (Τσίρειο), ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ («ΑΕΚ Αρένα»), όμως θα έχει το πάνω χέρι. Για να γίνει αυτό, τα λόγια αυτή τη φορά των Αναστασίου και Κολοβού, που παραχώρησαν δηλώσεις προχθές και χθες αντίστοιχα, θα πρέπει να γίνουν πράξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ