aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟμόνοια - Ανόρθωση: Το κλειδί που έκρινε το ντέρμπι

Ομόνοια – Ανόρθωση: Το κλειδί που έκρινε το ντέρμπι

Η τελευταία νίκη της Ομόνοιας ήταν την 1η Οκτωβρίου, κόντρα στη Δόξα. Επειδή λοιπόν από τότε πέρασε πολύς καιρός, οι πράσινοι αποφάσισαν ότι «δεν πάει άλλο» και πρέπει να επιστρέψουν στη συγκομιδή τριπόντων. Θύμα ήταν η Ανόρθωση, που έχασε ευκαιρίες, αλλά τελικά δεν απέφυγε την ήττα, χάρη σε γκολ των Μπρούνο (43΄) και Κακουλή (86΄). Προϊόν και τα δύο από κάθετες πάσες, σε σημαντικά χρονικά σημεία. Προς το τέλος των ημιχρόνων.

Μετά από έξι σερί ήττες σ’ όλες τις διοργανώσεις, με τις πέντε αμέσως προηγούμενες χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ, η Ομόνοια έκανε νέα αρχή, στην πρεμιέρα του Φερέρα στον πάγκο σε αγώνα πρωταθλήματος. Γύρισε σελίδα, επανήλθε στον ίσιο δρόμο, πήρε τη νίκη σε ντέρμπι, κάτι που ενισχύει τη δυναμική και προσθέτει, ασφαλώς, ψυχολογία. Ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας, ρίχνοντας την Ανόρθωση στην 9η, η οποία δεν έδωσε συνέχεια μετά τη νίκη επί της Δόξας και την «τεσσάρα» επί της ΠΑΕΕΚ στο κύπελλο.

Κλειδί του αγώνα ήταν εν πολλοίς οι χαμένες ευκαιρίες της «Κυρίας» στο δεύτερο μέρος και ειδικά, αυτή του Χριστοδουλόπουλου στο 71΄. Γιατί, αν ο Ελλαδίτης άσος ισοφάριζε σε εκείνο το χρονικό σημείο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Ομόνοια, με την εικόνα που παρουσίαζε στο πρώτο μισό του δεύτερου 45λέπτου, θα έφευγε από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς. «Απαράδεκτο για μένα να μην σκοράρω. Συγνώμη στον κόσμο. Συγνώμη στους συμπαίκτες μου.

Αναγνωρίζω το λάθος μου», είπε ο Λάζαρος. Η ομάδα του Μουνιόθ, είχε αφήσει το χλομό πρόσωπο στα αποδυτήρια, βγήκε μετά την ανάπαυλα πολύ πιο ορεξάτη, πιο πιεστική στα μαρκαρίσματα, έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Φερέιρα (65΄), ακολούθως με τον Λάζαρο και λίγα λεπτά πριν δεχθεί δεύτερο γκολ, άλλη μία με τον Ράντονιτς (80΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ